Ulkomaat

IFF tuomitsee Venäjän Salibandyliiton lausunnot – ”Sananvapauden vastaisia”

06.04.
2022
Ulkomaat

Kuvituskuva: salibandy.fi

Kansainvälinen Salibandyliitto IFF on tuominnut Venäjän Salibandyliiton 2.4. antamat lausunnot.

IFF:n mukaan Venäjän liiton julkilausumassa oli muutamiakin seikkoja, joita se ei hyväksy. Ensinnäkin Venäjän liitto kielsi sen toimintaan osallistuvia joukkueita tekemästä lausuntoja, joissa tuomitaan ”Venäjän erikoisoperaatio” Ukrainassa.

Toisekseen Venäjän liitto varoitti joukkueita, että ei ole hyväksyttävää tukea IFF:n päätöstä sulkea venäläiset joukkueet ja Venäjä pois kansainvälisestä salibandytoiminnasta.

Kolmanneksi Venäjän liitto ilmoitti, että toimintaan osallistuvien joukkueiden pitää luopua aiemmin mainituista julkilausumista 6.4. mennessä. Lisäksi joukkueiden/seurojen on osoitettava, että mielipiteet ovat olleet yksittäisiä eivätkä edusta joukkueen tai seuran virallista kantaa.

Neljänneksi se ilmoitti, että jos joukkueet ja seurat eivät toimi vaaditulla tavalla 6.4. mennessä niin joukkueet suljetaan Venäjän Salibandyliiton toiminnasta vuodeksi 7.4. alkaen.

IFF:n mukaan Venäjän liiton vaateet ovat selkeästi sananvapauden vastaisia ja Venäjän liitto pyrkii toiminnallaan hiljentämään yksilöitä sekä seuroja. IFF:n mukaan Venäjällä on ollut joukkueita ja yksilöitä, jotka ovat tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. IFF aikoo jatkossakin tukea yksilöitä, jotka ovat valmiita seisomaan arvojensa takana, vaikka Venäjän liitto ei sitä hyväksyisi.

IFF painotti vielä, että se tukee jatkossakin Ukrainan Salibandyliittoa ja antaa ukrainalaisille täyden tukensa vaikeassa tilanteessa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen