Johansson iski ehkä uransa makeimman maalin – ”Kun hän sai pallon ja nosti pään, niin tiesin, että siitä mä kyllä laitan”

Henri Johansson tuuletti maalia, kun varsinaista peliaikaa jäi jäljelle vain puoli minuuttia. Taustalla iloitsee maalin syöttänyt Valtteri Viitakoski. Kuva: Esa Takalo

Henri Johansson tuuletti maalia, kun varsinaista peliaikaa jäi jäljelle vain puoli minuuttia. Taustalla iloitsee maalin syöttänyt Valtteri Viitakoski. Kuva: Esa Takalo

Tämä on nähty joskus ennenkin: Henri Johansson laukoo maalin Raholassa. Tässä kerrassa oli kuitenkin jotain ainutlaatuista: osuma varmisti Nokian KrP:n seurahistorian ensimmäisen voiton F-liigan loppuotteluissa.

Kun tiedetään Henri Johanssonin ja KrP:n pitkä liitto, on vaikea keksiä osuvampaa tekijää ajassa 59.30 syntyvälle 4-3-voittomaalille kuin pelinumerolle 72.

– Kyllä se aika lailla uran ykköseksi varmaan nousee. Ei olla ennen oltu finaaleissa, ja voittomaali noin lähellä loppua, kaikkien aikojen liigan tehopelaaja arvotti osumaa.

Johansson pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin saatuaan Valtteri Viitakoskelta suoraan lapaan.

– Olen hänelle sanonut, että kun saa pallon tuohon sektoriin, niin silloin kannattaa nostaa pää ylös ja katsoa, missä ollaan vapaana. Kun hän sai pallon ja nosti pään, niin tiesin, että siitä mä kyllä laitan, jos tulee, hyökkääjä kertoi.

Johanssonin mukaan tunnetaso kaukalossa nousi ensimmäisestä loppuottelusta. Hänen mukaansa perjantain kamppailu oli  tunnetasoltaan kunnon finaaliottelu.

– Siellä oikeasti painittiin ja oli vähän sanallistakin kopua puolin sun toisin. Intensiteetti oli edelleen kova, ja tänään oli ehkä vielä enemmän kaksinkamppailuja kuin Lempäälässä.

Mistä KrP kaivoi eväät kolmannen erän kiriin?

– Tuomarit vetivät aika vihkoon ja käytiin kaikki aika kierroksilla. Puhuttiin, että kierrokset täytyy laittaa alas ja lähtee pelaamaan omaa peliä, eikä puuttua siihen mitä mustapaitaiset siellä tekevät. Keskiviikkona Lempäälässäkin viimeinen erä oli täysin meidän ja luotettiin, että tullaan sieltä, ja tultiin. Ei se sen ihmeellisempää ollut, Johansson sanoi.

– Meillä on kaikki fiksuja kavereita, eikä silleen läiky yli. Eikä minusta läikkynytkään, vaikka siihen oli kaikki ainekset. Oltiin maltillisia kuitenkin. Vaikka kuumana käytiin, niin ei mitään typeryyksiä tullut.

KrP pelasi perjantain finaalin tutussa kotihallissaan Tampereen Raholassa. Kotijoukkueen kova kolmannen erän kiri sytytti myös yleisön.

– Ihan huikea tunnelma. Lempäälässä kauppakeskuksessa oli minusta aika hiljaista, ei ollut edes mökki täynnä, ja täällä oli huikeat karnevaalit. Sillä lailla sääli, että tämä oli tämän kauden viimeinen kotipeli täällä, Johansson muotoili.

Neljäs ja mahdollinen kuudes finaali pelataan Nokian jäähallissa.

– Nämä finaalit ansaitsevat vähän isommat hallit, ja me viedään meidän vikat pelit sinne. Uskon, että siellä on halli täynnä, kun nokialaiset pääsevät sinne katsomaan nokialaista joukkuetta.

Ottelusarjan voitot ovat nyt 1-1. seuraava kohtaaminen on luvassa Lempäälän Bläk Boksissa sunnuntaina kello 17. Neljäs ottelu on Nokian jäähallissa keskiviikkona 27.4. kello 18.30, ja varmuudella pelataan vielä ainakin Bläk Boksissa perjantaina 29.4.