Johansson ratkaisi tiukan neljännen finaalin Classicille – tuhannen katsojan raja puhkesi Nokialla

Classic (Eemeli Salin) ja KrP (Joona Rantala) väänsivät Nokian jäähallissa. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigan finaalisarja jatkui äärimmäisen tasaisissa merkeissä, kun neljäs ottelu miteltiin keskiviikkona Nokian jäähallissa. Tampereen Classic voitti ottelun KrP:ta vastaan 4-3 ja siirtyi ottelusarjassa 3-1-johtoon.

Nokian KrP tuli nälkäisen oloisena ottelun alussa kotikaupungissaan. Classicin otteista paistoi jopa tamperelaisjoukkueelle harvinainen hermostuneisuus, mikä näkyi muun muassa harhasyöttönä: esimerkiksi Eemeli Akolan passi omalla alueella suoraan vastustajan lapaan oli suoritus, jota harvoin Classicilta nähdään.

Huolellisuus ei ollut tapissa, ja osin virheiden vuoksi peli virtasi, kun pallonhallinta vaihteli. Pitkät hyökkäykset olivat kortilla. Maalivahtien torjunnat kirjattiin tasan 6-6. Maaleja ei ensimmäisessä erässä kuitenkaan nähty.

Classicin kokoonpano eli taas ottelun alla. Eetu Sikkinen jäi pois ja Otto Kilpi nostettiin kakkosketjun sentteriksi. Vastaavasti Nico Salo otti paikkansa ykkösen keskellä, ja Lastikka siirrettiin kakkosen oikeaan laitaan. Eemeli Akola nostettiin ykkösen pakkipariin Mikko Leikkasen rinnalle.

Juha Kivilehto palasi kokoonpanoon. Hän ei ollut ennen ottelua ilmoitettujen kolmen pelaavan pakkiparin joukossa, mutta hyppäsi kaukaloon Tuukka Salon tilalle Janne Lammisen pariksi kakkoskentälliseen jo ensimmäisessä erässä.

Samu Kuitunen palasi päävalmentajana Classicin penkin taakse. Pääkallon tietojen mukaan hän puuttui edellisistä otteluista sairastumisen vuoksi. Classicin vaihtoaitiossa nähtiin myös loukkaantunut Jussi Piha, joka oli merkitty huoltajaksi.

Toisessa erässä alkoi tapahtua

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alkajaisiksi, kun hyökkäykseen noussut pakkipari järjesti KrP:n 1-0-osuman. Ajassa 23.10 Lauri Alkki suti maalin edestä pallon sisään ja räjäytti Nokian jäähallin yleisön. Syötön tarjoili Jere Mattila.

Reilut kolme minuuttia myöhemmin Mattilalle tuomittiin ottelun ensimmäinen jäähy työntämisestä, kun paineen KrP:n päätyyn saaneen Classicin ykkösketjun pyöritys päättyi rikkeeseen laidassa.

KrP oli lähellä alivoimamaalia, kun Tomas Estovirralle tarjoiltiin poikittaissyöttö maalin eteen. Laukaus painui kuitenkin ohi, ja hetkeä myöhemmin Classic hyödynsi ylivoimansa. Kello pysähtyi aikaan 27.44, kun Eemeli Salin laukoi Nico Salon syötöst tarkan kudin ohi Miro Tuomalan.

Tämän jälkeen Classic otti vieläkin vahvemmin ottelun pallollisen isännyyden. Tamperelaiset siirtyivät 2-1-johtoon ennen toisen erän puoliväliä, kun pitkän hyökkäyksen jälkeen kolmoskenttä onnistui KrP:n kolmosta vastaan. Ville Hietaranta nosti maalin edestä pallon sisään. Syötön antoi Alpo Laitila.

Erän lopussa KrP pääsi ylivoimalle, kun Salin veti Alkilta jalat alta keskialueella. Ylivoimalla KrP sai harvinaisen 3-1-hyökkäyksen, kun Classic-maalivahti Lassi Torisevan avausheitto pysähtyi nokialaisten lapaan. Toriseva paikkasi kuitenkin tilanteen torjunnalla. Ylivoima jäi hyödyntämättä.

Vaikka Classic hallitsi toista erää, torjuntatilaston ”voitti” vierasmaalivahti: Torisevalle merkittiin viisi koppia, Tuomalalle neljä.
Heti kolmannen erän alussa KrP tasoitti pelin. Erää ehti kulua vain 53 sekuntia, kun latvialaispakki Morics Krumins pyssytti pallon yläriman kautta Torisevan selän taakse. Syöttö merkittiin Henri Johanssonille.

”Näätäkuninkaaksi” tituleerattu Johansson sai itse kunnian siirtää nokialaiset 3-2-johtoon ajassa 43.09. Hän sai takakulmalle syötön Valtteri Viitakoskelta, eikä erehtynyt.

Kaksi nopeaa maalia olivat kuin virtapiikki suoraan kotijoukkueelle ja -yleisölle. Sen keskelle tuli kuitenkin kylmä suihku Ville Lastikan tarjoamana. Tehopelaaja sai Oskari Heikkilältä syötön KrP:n vaihtoaition eteen ja käytti avautuneen tilan hyväkseen. Kanttiveto painui vastustamattomasti Tuomalan selän taakse ajassa 44.57.

Kun ottelu kääntyi viimeiselle kymmenminuuttiselle, Nokian jäähallissa alettiin odotella, mistä löytyy ottelun ratkaisija. Ensimmäisenä tähän kisaan ilmoittautui Classicin Sami Johansson, joka laukoi keskeltä pallon sisään ajassa 53.18 Eemeli Salinin syötöstä.

Salin komennettiin kaksiminuuttiselle ajassa 57.17, kun hän peitti KrP:n laukauksen molemmat polvet kentän pinnassa. Maasta pelaamisesta tullut rangaistus tarjosi KrP:lle mahdollisuuden tasoittaa ylivoimalla. Kun erikoistilanteesta oli kulunut noin minuutti, KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä kutsui joukkueensa aikalisälle.

Tämän jälkeen nokialaiset vetivät Tuomalan pois maalilta, mutta 6 vs 4 -ylivoima ei tuottanut toivottua tulosta. Classic piti nelikkonsa tiiviinä. KrP ei saanut murrettua sitä, eikä tasoitettua peliä.

Toriseva torjui kolmannessa erässä kahdeksan kertaa, Tuomala kolmesti.

Tämän kevään finaalisarjassa päästiin yleisömäärässä ensimmäisen kerran nelinumeroisiin lukuihin, kun katsojia Nokian jäähallissa oli 1027.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Classicin kotihallissa Bläk Boksissa Lempäälässä, jossa joukkueella on mahdollisuus sinetöidä historiallinen kuudes perättäinen salibandyn miesten Suomen mestaruus.