Kolmoskentän kylteri toteuttaa kysynnän ja tarjonnan lakia – ”Siitä pitää olla ylpeä”

Konsta Tykkyläinen avasi Classicin maalihanat välierässä. Arkistokuva: Esa Takalo

Konsta Tykkyläinen avasi Classicin maalihanat välierässä. Arkistokuva: Esa Takalo

Konsta Tykkyläinen on yksi niistä Classicin pelaajista, jotka jäävät julkisuudessa usein kirkkaimpien tähtien valokeilan ulkopuolelle. Se sopii Tykkyläisen peripirkanmaalaiseen tyyliin: hän ei tee itsestään numeroa.

Classic aloitti miesten F-liigan välieräsarjan maanantaina vahvasti ja loi tilanteita, mutta ensimmäisen maalin iski TPS.

Kovin kauan vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia: vain 39 sekuntia myöhemmin Oskari Heikkilä lähetti oikealta laidalta omasta päästä pitkän syötön vasemmalle puolelle TPS:n vaihtoaition edessä päivystäneelle Konsta Tykkyläiselle, joka löysi Oskari Fäldenin kainalosta pallon mentävän reiän.

– Alkuun tultiin pirun hyvin. Meillä oli siinä tontteja, hallittiin ja oli hyvää hyökkäyspään myllyä. Meillä kolmoskentällä ei montaa paikkaa ensimmäisessä erässä ollut, mutta hyvä, että se yksi maali siihen saatiin, Tykkyläinen tuumasi Classicin 6-4-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Sen koommin TPS ei ensimmäistä välieräottelua enää johtanutkaan, mutta laittoi Classicin kuitenkin taululla tiukille.

– Loppu oli tiukkaa vääntöä. Parin maalin kaula oli, mutta sitä ei hirveän pitkiä aikoja pystytty pitämään. Tepsi tuli aina siihen maalin päähän, Tykkyläinen kertasi.

– Peli tuntui hyvältä, oltiin pelillä tänään. Olisi voinut olla isommatkin numerot, mutta tänään meni aika tiukille.

Tykkyläinen ja muu kolmoskenttä joutuivat vilttiin sen jälkeen, kun heidän ollessaan kentällä TPS:n Janne Hoikkanen iski turkulaisten 2-3-kavennuksen kolmannen erän seitsemännellä minuutilla. Lopussa Classic kuormitti tähtipelaajiaan, jotka lopulta ratkaisivatkin ottelun eritoten Eemeli Salinin ja Ville Lastikan johdolla.

Classic on kärsinyt tällä kaudella poissaoloista. Muun muassa Salin oli lähes puolet runkosarjasta pois, Sami Johansson pelasi pudotuspelien ensimmäisen ottelunsa vasta nyt ensimmäisessä välierässä. Krister Savosen pitkä poissaolo on salibandya seuraavien tiedossa.

Ennätyspisteet tauluun

Kirkkaimpien tähtien poissaollessa vastuuta on riittänyt alempien kenttien miehille, ja he ovat kiittäneet siitä. Tästä hyvänä esimerkkinä on Tykkyläinen, joka iski runkosarjassa komeat henkilökohtaiset ennätyspisteensä 18+8=26.

– Olen aika paljon pelannut siinä kolmosen pakissa ja muutamia kertoja käynyt siellä ylempänäkin. Onneksi on tullut onnistumisia, Tykkyläinen totesi vaatimattomasti.

– Siellä (kolmosessa) saa aika rauhassa painaa duunia joukkueen eteen. Se tehdään mitä täytyy, ja siitä pitää olla ylpeä.

Tykkyläinen opiskelee Vaasan yliopistossa kauppatieteitä, jonka ensimmäisillä peruskursseilla jo opiskelijoille tulee tutuksi kysynnän ja tarjonnan laki. Onko tässä toteutettu sitä: tähtien poissaollessa on syntynyt kysyntää, johon Tykkyläinen on tuonut tarjontaa?

– Ei ole kovin kaukaa haettu, kyllä tuo pitää ihan paikkansa. Sinne mennään, missä on tarvetta. Aika kivasti on peli kulkenut tällä kaudella, Tykkyläinen naurahti.

– He (maajoukkuemiehet) ovat enemmän esillä, mutta sieltä takaa tullaan vahvasti.

Siihen päälle maalit ovat mukavaa bonusta – kuten maanantaina, kun Tykkyläinen avasi koko joukkueen hanat välierissä.

– Ne sytyttävät joukkuetta.

Classicin ja TPS:n kohdatessa kentällä on kaksi joukkuetta, jotka eivät välttele kontakteja ja taistelua. Hämmentäjiäkin riveissä riittää, ja jo maanantain ensimmäisessä välierässä nähtiin useita torikokouksia. Odotettavissa on, että sauna lämpenee vielä lisää sarjan edetessä.

– Tiukka sarja varmasti tulee, kuten tämä ensimmäinen pelikin näytti. Yhdessäkään pelissä ei saa mitään ilmaiseksi. Seuraava peli keskiviikkona Turussa alkaa 0-0:sta, ja hemmetinmoinen vääntö on sielläkin tulossa, Tykkyläinen summasi.