Kovanen on ollut kevään tehokkain Näätä – ”Kun ei roiskita ekaan peittoon, niin varmasti tulee hyvä”

Joonatan Kovanen on ollut tehokas pudotuspeleissä. Kuva: Esa Takalo

Joonatan Kovanen on ollut tehokas pudotuspeleissä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n sisäisen pistepörssin kärjessä pudotuspeleissä on ehkä hieman yllättävä nimi: Joonatan Kovanen. Kovasen pistetili täydentyi kahdella syötöllä, kun KrP aloitti sunnuntaina välierät 5-4-jatkoaikavoitolla Oilersista.

Kovanen tarjoili passit Näätälauman kahteen ensimmäiseen maaliin, jotka syntyivät ylivoimalla. Nico Jonaeson ja Mikko Laakso tälläsivät vuorollaan verkkoon suoraan Kovasen syötöstä lähes samoilta jalansijoilta oikeasta siivestä. Oliko kuvio harjoiteltu?

– Ei ollut mitään suunniteltua. Siinä ihan yv:n aikana huomasin, että tämä saattaisi tässä kohtaa toimia. Kaverit laittoivat kyllä hyvin sisään, ei tarvinnut kuin syöttää lapaan, niin pallo löysi maaliin, Kovanen jutteli.

Kovanen oli kentällä myös jatkoaikamaalin syntyhetkellä, vaikka ei siihen pistemerkintää saanutkaan. Sekin syntyi ylivoimalla, kun Laakso ohjasi Jonaesonin syötön sisään.

Kaikkiaan Kovasella on koolla viidessä playoff-ottelussa toistaiseksi nyt pisteet 4+6=10. Se on neljättä kauttaan KrP:ssä pelaava Kovasen henkilökohtainen ennätys pudotuspeleissä. Tämän kauden runkosarjassa Kovanen nettosi 29 pinnaa, joten keväällä tahti on ollut huomattavasti tiukempi. Mikä on sen salaisuus?

– On löytynyt alusta asti sellainen rento tekeminen ja hyvä itseluottamus, se kantaa helposti. Kun pelataan tiiviisti, ei ehdi turhaan miettiä. Aina vain pelistä seuraavaan, Etelä-Karjalan kasvatti kuittasi.

Nokian KrP ei ole vielä koskaan seurahistoriassaan pelannut liigan loppuotteluissa. Seuran palkintokaapista löytyy kaksi pronssia, joista jälkimmäistä Kovanenkin oli saavuttamassa viime keväänä. Tuolloin KrP haastoi välierissä Classicin seitsemänteen otteluun, mutta lento ei aivan riittänyt finaaliin asti.

Nyt Oilersia vastaan pelattavasta välieräsarjasta odotetaan samanmoista jännitysnäytelmää, mistä ensimmäinen, jatkoajalle venynyt ottelu antoi osviittaa.

– Alussa oli havaittavissa pientä jännitystä, ei oltu ihan hereillä vaan se oli varovaista ja katseltiin. Pelin loppua kohti päästiin juonesta kiinni, Kovanen analysoi Raholassa.

Pieni maltti tilauksessa

SPV-puolivälieräsarjasta KrP selvisi suoraan neljässä ottelussa. Välierien alkaessa vauhtia tuli kaukaloon paljon enemmän, mutta muuten Kovanen toivoo SPV-sarjan askelmerkkien toistuvan KrP:n osalta myös nyt.

– Puolivälierissäkin eka peli oli vähän sellaista tunnustelua ja sitten siitä lähti hyvä nousukiito. Uskon, että tässä menee pitkälti samalla tavalla.

Välieräsarja jatkuu tiistaina Espoossa. Kovanen pystyy kertomaan, mitä Näätien on kaivettava lisää Tapiolaan, jos nouseva vire aiotaan säilyttää.

– Pieni maltti hyökkäyspäässä. Meillä löytyy taitoa rakentaa paremmat paikat. Kun ei roiskita ekaan peittoon, niin varmasti tulee hyvä jatkossa.

KrP:lle nousu jatkoaikavoittoon sunnuntaina oli sikälikin tärkeä, että se piti kiinni kotiedustaan. Ensimmäistä välierää todisti Raholassa noin 600-päinen yleisö.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu. Porukka on löytänyt halliin ja on ollut hyvä mökä, niin on ollut siisti pelata. Kiitos katsojille.