Liigat

KrP historiallisesti salibandyfinaaleihin – Mikko Laakso iski voittomaalin ajassa 76.41

13.04.
2022
Liigat

KrP pelaa SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Nokian KrP kohtasivat keskiviikkoiltana Tapiolassa miesten F-liigan kuudennessa välieräpelissä. KrP voitti pelin Mikko Laakson 3-2-voittomaalilla ajassa 76.41 ja KrP eteni historiansa ensi kerran F-liigan finaaleihin voitoin 4-2.

Avauserä oli jokseenkin varovainen ja tasainen. Ainoasta maalista vastasi KrP:n Joona Rantala, joka ui käyttösyötön kautta hyvään maalipaikkaan ja laukoi pallon verkkoon maalivahti Joonas Kaltiaisen kautta verkkoon.

Oilersin parhaat paikat tulivat nopeista käännöistä, siinä missä KrP yritti hyökätä hitaammin. Avauserässä ei monia huippupaikkoja ollut, joten 1-0-lukemat olivat oikeutetut.

Toisessa erässä jatkettiin pitkälti samoin sävelin, vaikka peli oli paikoin myös reaktiivisempaa. Oilers kesti kaksi alivoimaa, mutta KrP:n Jere Mattila vei tarkalla kudilla 2-0-maalin. Näistä lukemista mentiin kolmanteen erään, vaikka Oilerskin loi hyviä paikkoja.

Kolmoserässä Oilers hyökkäykset vyöryivät enenevissä määrin KrP-maalia kohden. Huipputorjuntoja ottanut KrP-vahti Miro Tuomala joutui viimein taipumaan ajassa 51.12, kun Ilari Talvitie maalasi luukulta 2-1-kavennuksen.

Ja sama meno jatkui ajassa 52.23 Justus Kainulainen laittoi pallon KrP-maaliin myllyn päätteeksi. Molemmissa maaleissa Rasmus Kainulaisen merkitys oli iso. KrP-valmennus käytti tässä vaiheessa aikalisänsä.

Ottelu jatkui tasaisemmissa merkeissä ja KrP sai oman pelinsä rauhoitettua vielä. KrP:n saatua hyökkäyspään kulmavaparin ajassa 58.48 käytti myös Oilers aikalisänsä. Molemmilla oli saumansa vielä viimeisillä minuuteilla, mutta lisämaaleja ei nähty, vaan edessä oli sarjan toinen jatkoaika tilanteessa 2-2.

Kolmas erä oli vahvasti Oilersin ja joukkue loi selkeästi enemmän maalipaikkoja. Huippupaikat menivät erässä espoolaisille 6-1.

Jatkoaika alkoi heti ryminällä. Oilersilla oli huippupaikkoja, mutta Tuomala kesti ja samassa rytäkässä KrP-sentteri Rantala loukkantui. Ja paikkoja piisasi tämän tästä molemmissa päissä, mutta maalivahdit olivat iskussa.

Ajassa 65.40 KrP:n Joni Henttonen oli saamassa jäähyn, mutta siirretyn rangaistuksen aikana Santeri Lindfors rikkoi maalivahti Tuomalaa estämällä ja molemmat lähetettiin kahden minuutin rangaistukselle. Peliä siis jatkettiin 4 vs 4 -pelillä. Molemmilla oli tasavoimin paikka maaliin, mutta muuten koko kaksiminuuttinen oli äärivarovaista peliä.

Maalivahtipeli jatkui laadukkaana molemmissa päissä. Ajassa 76.41 Mikko Laakso ohjasi pallon maaliin ja KrP eteni finaaliin voitoin 4-2. Kaikkinensa Espoossa nähtiin hieno taistelu kovasti kannustaneen koti- ja vierasyleisön avulla.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen