KrP voitti Lempäälässä ja siirsi ratkaisua – Nico Salon iso jäähy koitui Classicin turmioksi

Joona Rantala sivalsi kaksi maalia, kun KrP haki ryöstön Lempäälästä. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n unelma Suomen mestaruudesta elää. Veitsi kurkulla pelannut Näätälauma haki Classicin kotikentältä 8–6-vierasvoiton ja kavensi finaalisarjan voitot lukemiin 2–3.

Viides finaali oli numeroiden valossa tasainen, joskin Classic oli pelillisesti niskan päällä. Tamperelaisten turmioksi koitui kuitenkin kolmannen erän iso jäähy.

Jo avauserän jälkimmäisellä kympillä ilmassa oli uhkaavia merkkejä, kun Classic karkasi 2–0-johtoon.

Avausmaalista vastasi Sami Johansson tarkalla sivalluksella oikeasta siivestä. Ajassa 17.13 Eemeli Salin kaatoi lisää kylmää vettä Näätien niskaan, kun tarkka laukaus painui taka-alakulmasta sisään.

KrP näytti kuitenkin sitkeytensä tasoittamalla pelin kahdella pikamaalilla. Joona Rantalan kaukaa lähtenyt kuti yllätti Lassi Torisevan ajassa 18.59. Vain 57 sekuntia myöhemmin Valtteri Viitakoski vapautti Henri Johanssonin maalintekoon.

Myös toisessa erässä molemmat osuivat kahteen otteeseen, vaikka erä sujui vahvasti Classicin pelillisessä otteessa.

Classic otti johdon Mikko Leikkasen maalilla, mutta menetti sen vain 22 sekuntia myöhemmin. Joona Rantala punnersi KrP:n ensimmäistä kertaa johtoon huimalla yksilösuorituksella. 4–4-tasoituksesta vastasi Nico Salo vajaat kolme minuuttia ennen erätaukosummeria.

Kolmannessa erässä nähtiin ottelun puhuttanein tilanne. Ajassa 48.20 Nico Salo osui Joona Rantalaa vaarallisen näköisesti päähän. Pitkän mietinnän jälkeen tuomaripari jätti kuitenkin punaisen kortin taskuunsa ja tyytyi tuomitsemaan Classic-sentterille viiden minuutin rangaistuksen.

KrP ei jättänyt momentumia käyttämättä. Henri Johansson yllätti Torisevan helpohkosti pikkukanteilla ja vei Näädät 7–4-johtoon.

Johansson illan kolmas maali riitti Torisevalle, jonka tilalle marssi Oskar Sillanpää. Nuori kakkosvahti ei ehtinyt kauaa maalin suulla koppailla, ennen kuin hänet vaihdettiin ylimääräiseen kenttäpelaajaan.

Classicin myllytys tuotti lopulta vain yhden maalin, jonka iski Albert Koskinen. Viimeisellä minuutilla Joonatan Kovanen osui vielä tyhjään rysään ja Tuukka Salo viimeisteli vihaisella kaukolaukauksella 6–8-loppulukemat.

KrP:n hahmoja olivat tutut ykköstykit. Henri Johansson latoi hattutempun (3+1). Joona Rantala säesti 2+1 tehoin. KrP:n sankarikaartiin Lempäälän illassa kuului ehdottomasti myös 15 kertaa torjunut Miro Tuomala, joka piti huippuotteillaan Classicin aisoissa etenkin kolmannessa erässä.

Virkaveli Torisevalle sen sijaan osui heikko ilta. Classicin tehomiehenä kunnostautui 1+2 kirjauttanut Sami Johansson.