KrP voittoon Tapiolassa – punakortti viuhui ja Oilers oli kiriä vielä viiden maalin takaa tasoihin

Valtteri Viitakoski on hyvässä vireessä. Kuva: Esa Takalo

Valtteri Viitakoski on hyvässä vireessä. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers isännöi lauantaina Nokian KrP:ta F-liigan miesten sarjan välierissä. Kaksijakoisessa ottelussa KrP oli lopulta parempi maalein 6-5 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 2-2.

Lauantain peliin tuli runkosarjasta tuttu KrP. Se iski vartissa 3-0-johtoon Joonatan Kovasen, Joona Rantalan ja Joni Henttosen osumilla. Erän lopussa nähtiin dramaattisia vaiheita, kun Oilersin Rasmus Kainulainen töytäisi Nico Jonaesonin laitaa päin (tilanne jutun lopussa). Jonaesonin pää osui seinään ikävän näköisesti, ja Kainulainen ajettiin suihkuun. Rike ei ollut erityisen törkeä, mutta turha ja Tapiolan vaaralliset olosuhteet tekivät osansa.

KrP:n Valtteri Viitakoski osui viiden minuutin ylivoimalla vielä avauserässä ja tauolle mentiin lukemissa 4-0 KrP:n hyväksi. KrP oli avauserässä todella hyvä pallollisena ja malttoi pitää pelivälinettä laadukkaasti. Se myös tylsytti Oilersin peliä hyvillä pitkillä hyökkäyksillä.

Toinen erä oli tasaisempi. KrP aloitti ylivoimalla ja jatkoi hyvällä tasolla, vaikkei lisämaaleja tullut. Justus Kainulainen kavensi ajassa 26.53 huimalla kudilla. KrP pääsi erän puolivälissä ylivoimalle ja Viitakoski osui toistamiseen ylivoimalla. Viitakosken maalivire jatkui, kun laituri naulasi 6-1-maalin 23 sekuntia myöhemmin.

Oilers kuitenkin paransi peliään toisessa erässä ja loppua kohden se antoi paljon painetta KrP:lle. Pari minuuttia ennen erätaukoa Justus Kainulainen iski ottelun toisensa hyvällä yksilösuorituksella ja tarkalla laukauksella. Elias Pekarin historian ensimmäinen pudotuspelimaali toi Oilersin kolmen maalin päähän ajassa 38.41. Tauolle mentiin KrP:n 6-3-johdossa, vaikka Oilersilla oli loppua kohden muitakin maalipaikkoja.

Kolmannessa erässä Oilers jatkoi siitä mihin jäi ja oli kovassa hurmoksessa. Markus Markkola kavensi ajassa 46.09 hyvän kuvion päätteeksi, ja kun Matias Juuranto toi espoolaiset maalin päähän ajassa 47.59 näytti nokialaisten ilta synkältä. Tähän kun lisättiin Henttosen saama jäähy juuri ennen viimeistä kymppiä, oli vierasjoukkue selkä seinää vasten.

Se kuitenkin kesti, ja peli päättyi lukemiin 6-5. Oilers kyllä myllytti koko erän ajan, mutta jollain ilveellä sekä uhrautuvaisuudella että Miro Tuomalan hyvillä torjunnoilla KrP sai pidettyä johtonsa.

Kuvaavaa lopusta oli se, että Oilersin nostettua prässiä alkoivat KrP:n pallolliset ongelmat ja näytti vähän jopa siltä, että vierailla ”painoi jaloissa”. Kuitenkin se kyykkäsi ihan ansiokkaasti loppuun asti. Ottelun tehopelaaja oli hyvään kevätvireeseen päässyt Viitakoski (3+0). Henri Johansson tarjoili kolme maalisyöttöä ottelussa.

Sarja jatkuu maanantaina Raholassa. Finaaleihin pääsy vaatii neljä voittoa.