Kuitunen Salon viiden minuutin jäähystä: ”Enhän mä tyytyväinen siihen ollut”

Joona Rantala koki kovia Nico Salon käsittelyssä. Kuva: Esa Takalo

Joona Rantala koki kovia Nico Salon käsittelyssä. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin ja Nokian KrP:n välinen perjantainen viides finaalipeli oli melkoinen show. KrP oli selkä seinää vasten, mutta otti 8-6-voiton Lempäälän Ideaparkissa ja kavensi ottelusarjan voitoiksi 3-2.

Classic pelasi monella mittarilla parhaan pelinsä koko sarjassa, mutta se lipsui tärkeissä paikoissa ja otti vieläpä ison jäähyn kolmoserässä, mikä ratkaisi ottelun. Kaikkinensa Classicilta nähtiin pelissä erittäin hyvää hyökkäyspeliä.

– Hyökkäyspeli on vähän takkuillut, ei ole ollut hyvää hyökkäyspeliä sarjassa. Tänään päästiin sille tasolle mitä saattaa odottaakin. Harmittaa, että meidän virheistä tuli maaleja ja kaveri pääsi sillä mukaan. Sitten tossa lopussa tuo vitonen, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen sanoitti.

Classic aloitti todella hyvin ja iski 2-0-johtoon. Se vei peliä, mutta pääsi erän viimeisellä minuutilla kaksi maalia, ihan alokasmaisilla virheillä.

– Ei oo ehkä oltu niin raikkaita hyökkäyspelissä tässä aiemmin. Tavallaan sitä kautta tuli lipsahduksen makua mukaan. Meillä oli ehkä niin kova vauhti päällä, ja liian kova vauhti päällä, että tuli pari häkkiä sieltä, Kuitunen selitti avauserän loppua.

Aiemmissa peleissä Classic ei ole ollut erityisesti KrP:n edellä, paitsi kolmannessa pelissä. Se on kuitenkin ollut tehokas. Vitospelissä asetelma kääntyi päälaelleen, kun KrP oli todella tehokas, ja Classic todella tehoton.

– Varmaan osin sitä, että huomattiin, että peli on meidän kannalta niin hyvällä mallilla. Paikoista olisi pitänyt naulata enemmän, mutta Nokian veskari otti muutaman hyvän kopin, Kuitunen selvensi muutosta.

Kolahdus joka voi käydä kalliiksi

Kuitunen puhuikin jo Nico Salon saamasta viiden minuutin jäähystä, joka oli ottelun puhuttavin tilanne. KrP karkasi ylivoiman aikana kolmen maalin johtoon ja piti sen loppuun saakka.

Tilanne näytti pahalta, sillä Salon kontakti osui Joona Rantalaa päähän. Monen mielestä siitä olisi voinut tuomita ulosajon. Otteluvalvoja on tehnyt tilanteesta tutkintapyynnön videotuomarille.

Mitä mieltä olit Salon viiden minuutin jäähystä?

– Jätän sen tuomaritarkkailijan ja muiden pohdittavaksi. Mulla on tietysti oma näkemys ja jollain muulla voi olla jonkinlainen muu näkemys, että enhän mä tyytyväinen siihen ollut.

Et ollut tyytyväinen siihen tuomioon vai siihen tilanteeseen?

– En ollut. Niin kuin sanottu, en päätä sitä. Täällä on kaksi joukkuetta ja tuomarit eli kolme osapuolta. En voi vaikuttaa mihinkään muuhun kuin omaan peliin. Keskityn omaan peliin, mutta harmittaa tietenkin, Kuitunen selvensi kautta rantain.

Kuitusen kommenteista sai kuitenkin sen kuvan, että itse tuomio ei ollut hänen mielestään oikea.

Nico Salo itse kommentoi tilannetta pikaisesti Pääkallolle.

– Harmittava vahinko. Ajattelin, että ehdin hyvin siihen pallolle, mutta sitten kolahtikin Joonaa päähän. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Ei ollut todellakaan tarkoitus osua häneen.

– En jättäisi menemättä tuohon tilanteeseen noin. Se vain sattui osumaan päähän ja se on harmi. En siihen kuitenkaan mitenkään ylikovaa tullut tai nostanut kättä mielestäni, Salo kommentoi tilannetta omalta kantiltaan.

Classicilla on ollut kokoonpanohaasteita enemmän ja vähemmän pitkin pudotuspelejä, ja pelaajia on ollut paljon pois. Sentteriosastolta puuttui jälleen Eetu Sikkinen. Mitä jos Salo saa tilanteesta pelikieltoa?

– Meillä on ollut haasteita. Nyt on kuitenkin ruvennut tulemaan pelaajia takaisin. Meillä on Salin ja Johansson päässyt jo mukaan. Onhan tuossa toki ollut Savosta, Pihaa ja Pulkkista, jotka on tuossa pudonneet pois, mutta nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että kokoonpano on hyvällä mallilla, Kuitunen ohitti kysymyksen.

Mutta mikä on teidän sentteritilanne, jos Salo nyt ei saisikaan pelata?

– Sikkinen oli sairaana.

Onko Sikkinen käytettävissä maanantaina, mitä luulet?

– En osaa sanoa, mutta uskoisin ja uskoin jo tänään, että hän olisi mukana. Ei kuitenkaan pysty varmaksi sanomaan.

Sikkinen siis saattaa olla käytettävissä, jos Salo on pelikiellossa.

Kaksi katkon paikkaa vielä

Classic pelasi tietyllä tavalla parhaan pelinsä juuri oikeaan paikkaan. Se kuitenkin teki pelissä helppoja ja hölmöjä puolustusvirheitä. Lisäksi maalivahtipeli ei onnistunut siten miten aiemmissa peleissä on sujunut.

Seuraava katkaisupeli on maanantaina ja mahdollinen seiskapeli olisi ensi keskiviikkona.

– Kyllä meidän pitää jatkaa tätä hyökkäysalueen hyvää pelaamista. Ja pitää myös malttaa siellä hyökkäyspäässä, että ei hätäillä, kun saadaan peli haltuun. Ehkä tässä on siitä rytmittämisestä kiinni, että me saadaan rytmi kuntoon. Tämmöinen alku ja hyökkäyspeli niin kyllä se siitä pitäisi lähteä, Kuitunen sanoitti.

Classic on perinteisesti ollut sarjan paras pallollinen joukkue. Se on myös erityisesti malttanut hyvin pallon kanssa. Kuitenkin finaaleissa siltä on nähty yllättävänkin paljon hätäistä pallollista peliä.

– Ei olla ehkä ihan vielä oltu sillä tasolla mitä nää pelit vaatii. Jos tällä tavalla oltais pelattu aikaisemmin niin nyt oltaisiin jo rytmissä kiinni. Kun on kova tunnetila niin siellä tulee pikku lipsahduksia välillä. Tämän pelin jälkeen on helppo lähteä kun tietää, että osaamista on. Pitää vain saada natsaamaan pikkuisen paremmin, Kuitunen sanoi.

Täältä näet Pääkallotodistuksen illan ottelusta