Kuusi pelaajaa lähtee Indiansista – Lehkosuo ulkomaille, Astalan uusi osoite toistaiseksi avoinna

Aaro Astala ei jatka Indiansissa. Kuva: Jarmo Koskela

Aaro Astala ei jatka Indiansissa. Kuva: Jarmo Koskela

F-liigan Westend Indians kertoi maanantaina sosiaalisessa mediassa, että Ossi Koskinen, Perttu Puska, Jere Oksanen, Teppo Salo, Otto Lehkosuo ja Aaro Astala eivät edusta joukkuetta tulevalla kaudella.

Puolustaja Koskisen pääsarjaura päättyi puolivälieriin, kuten myös hyökkääjä Puskan. Pienehkössä roolissa menneellä kaudella olleen Oksasen tulevaisuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Salon kohdallakaan ei ole mitään varmuutta tulevasta osoitteesta.

Sen sijaan maajoukkuepuolustaja Lehkosuon osoite on Sveitsin liigan Floorball Köniz, ja seura on jo vahvistanut ensi kauden kattavan sopimuksen. Lehkosuo on ollut vuosia Indiansin kantavia voimia.

Hän on pelannut kahdeksan kauden aikana 215 liigapeliä espoolaisryhmässä (75+77). Tililtä löytyy myös 21 maaottelua (7+10) ja Lehkosuo edusti Suomea joulukuun 2021 MM-kotikisoissa.

Astalan kohdalla uutta seuraa ei ole virallistettu. Huhujen perusteella uusi osoite löytyisi naapuriseura Oilersista, mutta jossain vaiheessa myös Astalaa oltiin viemässä Sveitsin suuntaan. Tällä haavaa vaikuttaisi siltä, että Indiansissa 180 ottelua ja 271 (113+158) tehopistettä takonut Astala jatkaa peliuraansa Suomessa.

Taitava hyökkääjä on pelannut ajoittain sentterinä ja ajoittain myös laiturina. Maajoukkuetasolle läpimurto on tekemättä, vaikka maaotteluita on tilillä 17 (5+4). Astalan kehitystä lajin absoluuttiselle huipulle ovat hidastaneet lukuisat loukkaantumiset.