Lehdistötilaisuus: Oilersin kohumaali ja tuomarilinja puhuttivat – ”Kaverillehan olisi pitänyt tulla jäähy siitä”

Rasmus Kainulainen tuuletti 4-2-maalia, kun KrP-leirin valtasi epäuskoisuus. Kuva: Esa Takalo

Rasmus Kainulainen tuuletti 4-2-maalia, kun KrP-leirin valtasi epäuskoisuus. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n ja Esport Oilersin välinen kolmas välieräpeli päättyi torstaina Oilersin 8-4-vierasvoittoon Tampereen Raholassa.

Ottelun jälkeen puhutti eritoten ajassa 39.56 syntynyt Oilersin Rasmus Kainulaisen 4-2-osuma. Se syntyi korkealla mailalla ja aiheutti kalabaliikkia. Kainulainen ja KrP-päävalmentaja Jarmo Härmä kommentoivat tilannetta myös pelin jälkeen.

Tapaus puhututti myös pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Jopen Cornerissa (video alla). Noin videon puolenvälin kohdalla valmentajat kommentoivat ottelua ja Härmä kommentoi maalitilannetta erikseen muiden peliin liittyvien seikkojen lisäksi.

– Yksittäisenä tilanteena aivan karmea, millä hetkellä se virhe tuli. Kaverillehan olisi pitänyt tulla jäähy siitä mun sählytietämyksellä. Olis päässyt kolmannen erän aloittamaan ylivoimalla niin onhan toi karmaiseva shokki. Yritettiin käydä se asia erätauolla ja rauhoitella jengiä, mutta aika hurjana kävi koko halli. Ihan ymmärrettävästi.

– Mun mielestä lajin paras tuomaripari. Näköjään hekin pystyvät epäonnistumaan aika isosti siinä missä me valmentajat ja pelaajatkin. Eihän siinä sen kummempaa ole, mutta totta kai se hetki oli mahdollisimman ikävä, eikä tällaista pitäisi tapahtua, Härmä sanoitti tunnelmiaan pelin jälkeen.

Myöhemmin samassa lehdistötilaisuudessa Härmä kommentoi vielä yleistä tuomarilinjaa (ja toki muitakin seikkoja ottelusta).

– Laji muuttui tuossa kahden ekan pelin jälkeen. Tuomarilinja muuttui aivan täysin. Se on kansainvälisen pelin linja nyt yhtäkkiä ja se on ihan ok niin, mutta mun mielestä täällä pelataan F-liigaa. Näkisin, että tuollainen määrä taidon poisottamista ei ole hyväksi tälle pelille. Ne on viisammat herrat ja muut jotka miettii sitä yhtälöä.

Oilers-valmentaja Heikki Luukkonen esiintyi julkisesti totutun rauhallisesti, jopa hiukan lakonisesti. Luukkonen kumminkin väläytti mahdollisuutta, että tuomareiden avuksi saataisiin teknologiaa.

– Oon sitä aiemminkin sanonut, että tässä sarjassa on mun mielestä maailman parhaat joukkueet, maailman parhaat pelaajat ja mun mielestä myöskin maailman parhaat tuomarit. Ei sitä voi kadehtia sitä tuomarin roolia. Vauhti on niin intensiivistä ja on taitavia sekä fyysisiä pelaajia. Kyllä kuitenkin keskimäärin aika moni niistä ratkasuista oikein menee.

– Toivotaan, että tuolla meidän sikariportaassa pystytään viemään asioita siihen suuntaan, että saadaan teknologia tuomareiden avuksi, jotta he voivat olla entistä parempia tulevaisuudessa, Luukkonen kommentoi.

4-2-maali