M-Team julkaisi nipun jatkosopimuksia – liiganousu tavoitteena vuoteen 2025 mennessä

Aki Mäkinen jatkaa M-Teamissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Aki Mäkinen jatkaa M-Teamissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Helsinkiläinen Divari-joukkue M-Team kertoi alkuviikosta neljästä jatkosopimuksesta. M-Team rakentaa tulevaa ajatellen, sillä Divarin runkosarjan voittaneen joukkueen kausi päättyi pettymykseen F-liigakarsinnan 1. vaiheessa.

Runkosarjan parhaalla torjuntaprosentilla operoinut Marcel Straubhaar, kapteeni Timo Elomaa, tähtipuolustaja Aki Mäkinen sekä nuorempaa polvea edustava Kaido Valjakka jatkavat joukkueessa. Aiemmin joukkue kiinnitti jo Pietari Porttikiven sekä Joona Hokkasen, joilla on kokemusta nuorten maajoukkueesta.

– Marcel pelaa uransa huippukausia ja haluaa kehittyä edelleen. Kaido taas on erittäin monipuolinen pelaaja, joka tulee vääjäämättä olemaan tärkeä palanen edustuksen tulevaisuutta.

– Timo on puolestaan viinikellarin helmiä. Kypsä ja rauhallinen kamppailija. Kapteenin jatko on erinomainen asia koko seuralle. Aki on kuin litrainen Hyundai. Rytmittää peliä taitavasti ja jakaa millintarkkoja syöttöjä, päävalmentaja Teemu Kalinainen sanoitti.

M-Teamin suunnitelmat ovat liigassa asti ja se tarkoittaa kokonaisvaltaista panostusta myös olosuhteisiin ja muihin taustoihin, sillä Ruskeasuon Arena Center ei riitä liigatasolla kotikentäksi. Seuran tiedotteen perusteella valinnat olosuhteiden osalta tulevat konkretisoitumaan jo ensi kauden aikana. Ainakin seura halusi painottaa nimenomaan sitä, että se on helsinkiläinen.

Toiminnanjohtaja Jyrki Paajasen mukaan liiganousu on tavoitteena viimeistään vuonna 2025.

– Urheilullinen puoli on tässä tavoitteessa se helpompi, vaikkakin myös riippuvainen seuran yleistoiminnasta. Joukkueen valmennus on sitoutunut ohjaamaan edustusjoukkueen muodostamista siten, että seuraavan kahden kauden aikana valintoja ohjaa tulevaisuuden mahdollisuus F-liigassa menestymiseen. Tavoitteet on laadittu yhdessä edustusjoukkueen toimijoiden kanssa, Paajanen sanoitti ja jatkoi.

– Vielä tätä enemmän haasteita on edessä joukkueen ja seuran rakenteiden kehittämisessä sellaisiksi, että se mahdollistaa F-liigassa menestyvän joukkueen. Kuluneen kauden aikana on rakennettu pohjia toiminnan kaupallistamiseksi ja työ jatkuu. Yksin tavoitteisiin ei päästä, vaan mukaan tavoitellaan jo nyt mukana olevien kumppanien lisäksi useita uusia toimijoita, joiden kanssa pyritään tekemään vuorovaikutteisia kumppanuuksia, jotka tähtäävät sekä kumppanien että M-Teamin toiminnan vahvistamiseen.