Nico Salo selitti kohulausuntoaan – Kailiala vertasi TPS:aa West Hamiin: ”Me ei olla partio- tai kuoropoikia”

TPS:n Miko Kailiala teki viidennen välierän voittomaalin jatkoajalla. Taustalla Classicin Nico Salo. Kuva: Esa Takalo

TPS:n Miko Kailiala teki viidennen välierän voittomaalin jatkoajalla. Taustalla Classicin Nico Salo. Kuva: Esa Takalo

Classicin Nico Salo ja TPS:n kapteeni Miko Kailiala kommentoivat Pääkallolle ”koulukiusaamista”, josta Salo syytti TPS:aa aiemmin.

Salo totesi Ruudun haastattelussa ennen neljännen välierän alkua muun muassa, että ottelusarjassa ”TPS on ottanut koulukiusaajan roolin” ja ”siellä pelaajat ja koko seuraorganisaatio huutelee vähän väliä jotain”. Tämä aiheutti paljon jälkipuhetta myös Turun suunnalta.

– Sen verran voin paikata, että en tietenkään koko TPS:n seuraorganisaatiota tarkoittanut. Enemmänkin heidän sometiimiä ja pelaajistoa, siellä on sellaista koulukiusaajan roolia otettu tässä sarjassa. Siihen vain viittasin, Salo totesi Pääkallolle Lempäälän Bläk Boksissa, jossa TPS oli hetkeä aiemmin voittanut viidennen välieräottelun jatkoajalla 4-3.

– Pahoittelen sitä, että menin koko seuraa vahingossa sanomaan siinä. Se ei ollut tarkoitus. Siinä haastattelussa oli vähän leveämpi pensseli kädessä.

Nico Salo täsmensi aiempia lausuntojaan. Kuva: Esa Takalo

Oliko tänään koulukiusaamista kaukalossa?

– En tänään kyllä sellaista huomannut. Tepsi oli ryhdikäs joukkue. Ottivat näköjään opikseen noista kommenteista ja annettiin hyvää kiukkua heille, Salo sanoi.

– Tämä oli aika samanlainen peli kuin viimeksi Turussa. Taas päästiin johtoon ja sitten meni vähän sellaiseksi johtoasemapelaamiseksi. TPS painosti päälle ja nyt tänään pääsi rinnalle. Oli meillä kolmannessa erässä tontteja mennä enemmän karkuun ja jatkoajallakin hyviä mestoja, ei vain saatu palloa sisään. Nämä hommat ovat pienestä kiinni.

Classic johtaa edelleen välieräsarjaa 3-2 ja sillä on kaksi ottelupalloa finaalipaikkaan. Salon mukaan taktistakin puolta pitää parantaa, kun sarja jatkuu torstaina Turussa.

– Jatkoaikamaali meni ainakin liian helposti.

Viime vuonna Classic nosti julkisesti esille huutelun välieräsarjassa Nokian KrP:ta vastaan ja nyt tämä. Mistä johtuu, että tämäntyyppinen ulostulo tulee Classicilta nyt toisena keväänä peräkkäin?

– En tiedä, mistä se johtuu. Totta kai huudella saa, mutta pitää olla rajansa sillä ja kunnioitus muita pelaajia kohtaan. Ei voi henkilökohtaisuuksiin mennä. Se on se pointti. Paras homma on se, että me pelaajat keskenämme hoidamme sen ja valmennus pitää huolen, ettei sellaisia rajanylityksiä tule, Salo kuittasi.

”Taivas tai helvetti”

Kolmen pisteen (2+1) iltaa viettänyt TPS:n kapteeni Miko Kailiala ratkaisi ottelun turkulaisille ajassa 71.19.

– Taivas tai helvetti. Tänään oli pakko voittaa, Kailiala summasi.

– Tehdään toisillemme hommia. Porukka syttyy kyllä, kun voitetaan kaksinkamppailuja, revitään, raastetaan ja otetaan mustelmia. Kyllä siitä välillä lähtee pallo pyörimään meidän suuntaan ja silloin on ihan sama keitä vastustajalla on kentällä, niin meitä vastaan ei ole kiva pelata.

TPS on tikunnokassa ulkopelillisistä asioista nyt toisena keväänä peräkkäin. Viime vuonna kommentteja tuli SPV:lta ja nyt Classicilta. Mistä johtuu, että TPS on keväisin esillä tällaisista keskusteluissa?

– Sitä täytyy varmaan kysyä heiltä. Jos otetaan vaikka sellainen tulokulma, että West Ham United pelaa Manchester Citya vastaan, ei voida pelkästään taidon kanssa lähteä haastamaan. Siinä tulee nokkaan. Tässä salibandyssakin on monta tapaa olla hyvä. Voi olla hemmetin taitava, voi olla tiivis porukka tai ihan mitä vaan. Ei se ole pelkästään ainoa tapa, että olet taitavin ja sitä kautta paras, Kailiala sanoi.

– En tiedä, mikä siellä on noin paljon mennyt tunteisiin. Minusta tuntuu, että tämän sarjan aikana ei ole kentällä edes kauheasti tapahtunut. Ei ole kauheasti ollut huuteluita, sikailuja ei ole ollut yhtäkään. Happeetakin vastaan (puolivälierissä) tapahtui minun mielestäni enemmän. En tiedä, mikä heidän tunteisiin on käynyt.

Ette ole koulukiusaajia?

– Me ei olla missään nimessä partio- tai kuoropoikia, eikä tulla ikinä olemaankaan. Jos me sellaisia koetetaan olla, me ei oikeasti pärjätä näissä peleissä. Jos jotain koulutermejä halutaan käyttää, niin ei olla niitä kiiltokuvapoikia tai hikipinkoja, me ollaan ihan sitä toista reunaa. Mutta se on meidän tapa ja ollaan tyytyväisiä siihen, Kailiala kuvaili.