Oilersin ykkösketju oli jäässä – kolmosen Kristian Lamminen nousi sankariksi: ”Mennään kahdella ensi matsi”

Kristian Lammisen lapa oli tulikuuma tiistai-iltana. Kuva: Esa Takalo

Kristian Lammisen lapa oli tulikuuma tiistai-iltana. Kuva: Esa Takalo

Oilers tasoitti välieräsarjan, kun se voitti Nokian KrP:n kotikaukalossaan lukemin 6–5. Öljymiesten ykköstykeillä oli hiljaisempi ilta, mutta taustalta nousi yllättäviä ratkaisijoita.

Kolmoskentän Kristian Lamminen löi ottelun alkutahdit ajassa 4.51. Pienestä kulmasta lähtenyt tulinen kuti painui etukulmasta sisään.

Lamminen huudatti 730-päistä kotiyleisöä uudestaan toisessa erässä viimeistelemällä lähietäisyydeltä 5–2-johtolukemat juuri ennen pelin puoltaväliä. Lammisen illan kolmas näki päivänvalon kolmannessa erässä, kun laituri pääsi KrP:n keskialueen löperön pelin seurauksena karkuun.

Oilersiin täksi kaudeksi palannutta hyökkääjää voi luonnehtia kevään pelaajaksi. Kuuden runkosarjamaalin perään on syntynyt nyt viisi pudotuspeliosumaa.

Kristian Lamminen, oletko kevään pelaaja?

– Alkaa siltä tuntumaan, tiistai-illan sankari naurahti.

– Hyvä lento ollut keväällä. Otetaan itseluottamus talteen ja jatketaan eteenpäin.

Lammisen hattutemppu ja kakkoskentän Matias Juurannon kaksi maalia olivat isoja onnistumisia, sillä Oilersin ykkösviisikon ruuti oli märkää ja pakkaslukema näytti summerin soidessa -2.

– Joukkueena tässä mennään. Joukkue ne maalit tekee, Lamminen tuumi lakonisesti.

Itse otteluun Oilers tuli terävästi sisään, mutta pelin edetessä hallinta alkoi kääntyä hienokseltaan KrP:lle.

– Alku oli tosi hyvä. Tultiin terävästi sisään, tehtiin maaleja ja puolustettiin. Loppua kohden ruvettiin räpeltämään palloa. Päästettiin kaveri turhan lähelle, mutta näistä opitaan, Lamminen analysoi.

Ottelun juoni oli pitkälti se, että KrP myllytti pallolla ja Oilers kärkkyi vastaiskuja. Omassa pallollisessa pelissään Oilers ei ihmeitä tuottanut ja luopui etenkin päätöserässä turhan helposti pelivälineestä.

– Palloa pyritään pitämään mahdollisimman paljon. Silloin kaverinkin on vaikea tehdä maaleja.

Espoolaisten puolustuspeli sen sijaan oli rautaista. Viisikko pysyi kasassa, vaikka KrP sitä toisinaan onnistuikin liikuttamaan. Siihen myös Lamminen oli tyytyväinen.

– Puolustuspeli on näissä pitkissä sarjoissa olennainen juttu. Se edellä tässä mennään.

1–1-lukemiin tasoittunut tttelusarja jatkuu torstaina Raholassa kolmannella ottelulla. Keväällä syttynyt Lamminen lupailee pölisyttää verkkoja myös Länsi-Tampereella.

– Mennään kahdella ensi matsi, kolmosketjun sankari naurahti itsevarmasti.