Oletko pelannut pesäpalloa, Rasmus Kainulainen? – ”Oisko se ollut pään korkeudelta”

Rasmus Kainulainen kirjaimellisesti löi torstain puhutuimman maalin. Kuva: Esa Takalo

Rasmus Kainulainen kirjaimellisesti löi torstain puhutuimman maalin. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n ja Esport Oilersin välisen kolmannen välieräottelun puhutuin tilanne sattui aivan toisen erän lopussa. Maalintekijä Rasmus Kainulainen kertoi Oilersin 4-2-osumasta Pääkallolle ottelun jälkeen.

Juuri ennen erätaukoa, ajassa 39.56 syntynyt maali näytti heti livenä Raholan hallissakin päivänselvältä korkealta mailalta, mutta erotuomari Mikko Alakare näytti hyväksymisen merkiksi pallon keskelle. Saadessaan raivostuneet KrP:n pelaajat ympärilleen hän näytti vielä toistamiseen, että maali on hyväksytty.

Pallonlyönti toi mieleen enemmän kesäisen kansallispelin kuin salibandyn, mutta toisaalta: oltiinhan kaupungissa, josta tulee hallitseva pesäpallon miesten Suomen mestari.

Rasmus Kainulainen, oletko pelannut pesäpalloa?

– Olen kyllä pelannut. Oisko se ollut pään korkeudelta. Hyvä juttu, että hyväksyttiin täällä. Lätkässä olisi hyväksytty, Kainulainen totesi Pääkallolle.

– Mietin, että nyt saattoi olla inasen verran korkea, mutta sitten kuulin hirveän huudon alkavan. Ajattelin, että nyt se taidettiin muuten hyväksyä, ja ei muuta kuin kädet ilmaan.

Erätauko alkoi lähes välittömästi maalin jälkeen, mutta sen jälkeen jatkui Oilersin tulitus: 5-2 ajassa 40.21 ja 6-2 ajassa 41.09. Oilers osui siis kolmesti minuutin ja 13 sekunnin sisällä, kun peliaikaa katsotaan. Ottelu päättyi Oilersille lopulta 8-4.

– Näytti, että kaverilta (KrP) katkesi vähän selkäranka siinä yhdessä vaiheessa, vaikka pääsivät vielä pari maalia tuikkaamaan. Tärkeä täplä, tästä on hyvä jatkaa, Kainulainen kuittasi.

KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmän mukaan valmennus käytti toisen erätauon tilanteen purkamiseen, mutta vartti ei näyttänyt nyt riittävän.

– Yritettiin käydä se erätauolla läpi mahdollisimman hyvin ja saada ymmärrystä jätkille, että tuomaritkin tekevät isoja virheitä joskus, niin me kaikki muutkin.

Silti korkealla mailalla syntynyt maali välieräottelussa oli vaikea pala niellä päävalmentajallekin.

– Onhan se yksittäisenä päätöksenä kohtuuttoman iso, farssiveto. (Erotuomari) Alakare katseli jonnekin ihan muualle kuin sitä tilannetta, sen näkee tuosta videoltakin. Käsittämätöntä, Härmä sanoi.

– Mutta pitää nostaa ylös myöskin, että kyllähän me pelattiin se tilanne erittäin huonosti. Pelattiin laadukas hyökkäys siihen ja 2-3-tilanne. Äijät tulevat vielä viimeisellä 10 sekunnilla vaihtoon tuolla lailla, että vastustaja pääsee yksin läpi. Sekin pitää muistaa. Ei meillä ihan fokus ollut kohdallaan.

Härmä harmitteli myös sitä, että useampaa Oilersin maalia edelsi KrP:n hyvä tilanne toisessa päässä.

– Pallopelien lainalaisuuksia: jos et itse tee, niin vastustaja tekee. Hyvä on vastustaja.

Oilers johtaa ottelusarjaa nyt 2-1. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Ottelusarja jatkuu lauantaina Espoossa.