Pääkallotodistus: Classicin ”isot pojat” heräsivät – ykkösviisikko paransi selkeästi kakkospelistä

Alpo Laitila ei päässyt tehopisteille, mutta pelasi erinomaisella tasolla koko pelin. Kuva: Esa Takalo

Alpo Laitila ei päässyt tehopisteille, mutta pelasi erinomaisella tasolla koko pelin. Kuva: Esa Takalo

Classicin ja Nokian KrP:n välinen kolmas finaali päättyi Classicin 8-3-voittoon ja joukkue johtaa finaalisarjaa voitoin 2-1.

Ottelun avauserässä peli oli hyvinkin tasaista ja KrP puolusti hyvin. Classic sai pallollisen pelinsä parempaan kuosiin toisessa erässä ja meni hiukan KrP:n ohi. Kolmas erä oli Classicin näytöstä ja vaikutti siltä, että joukkue paransi koko ajan pelin edetessä. Itse tulos hiukan ”valehtelee”, sillä Classic osui kolmesti tyhjiin, mutta toisaalta KrP:kin osui kerran 6vs5-pelissä.

Classicin merkittävä parannus tuli ykkösviisikon pelissä, jota on odotettu sarjan alusta alkaen. Koko kentällinen pelasi hyvän ottelun ja se voitti oman 5vs5-pelinsä 3-0, osui kerran ylivoimalla ja kerran tyhjiin. Vastaavasti KrP:n ykkönen oli melko vaaraton siihen nähden. Hattutempun tehnyt Johansson oli ottelussa lähimpänä ja lähellä täyden viiden kallon suoritusta, mutta koko Classicin ykkösviisikon arvosanaksi tuli 4.

Classicin kakkosella oli vaikea peli ja sillä oli ongelmia KrP:n vastaavan kanssa. Erikoista oli se, että KrP:n kakkonen narutti sitä kahdesti samanlaisilla kulmavapareilla. KrP:n kakkonen oli myös kaiken kaikkiaan hallitseva osapuoli Classicin kakkoseen nähden, jolla oli kaksi erää vaikeuksia pysyä KrP:n kentän perässä.

Koko ottelun tasolla Classicin kolmonen oli erinomainen ja vei KrP:n kolmoskentällistä kuin pässiä narusta. Alpo Laitila ja Konsta Tykkyläinen tuikkivat kolmosessa kirkkaimmin. Vaikka voidaan puhua ketjuista ja pelaajasuorituksista niin kaiken kaikkiaan Classic oli eniten edellä kollektiivisessa puolustuspelissä, joka toimi lähes virheettömästi kulmavapareita lukuunottamatta.

KrP:n ykkösen heikohkon ottelun taustalla oli tietysti myös Classicin ykkösen vahva peli. Kolmoserässä pakkaa sekoitti myös se, että Rantala putosi hetkeksi pois ja ketjupeluutus muuttui. Siinä vaiheessa myös KrP:n kakkonen oli suurissa vaikeuksissa Classicin ykkösen kanssa.

Jos oli KrP:n ykkösellä vaikea päivä niin sitä se oli erityisesti kolmosella, joka oli täysi vastaantulija Classicin kolmosta vastaan. KrP teki käytännössä kaikki maalinsa erikoistilanteista, mikä erosi kahdesta ensimmäisestä pelistä. Joukkueen suoritus ei ollut mitenkään erityisen huono sunnuntaina, mutta Classic paransi selkeästi ensimmäisistä peleistä.

Kummankaan joukkueen maalivahtipelissä ei ollut erityistä moitittavaa, mutta säkenöintiäkään ei tarjoiltu.

Todistus:

Classic

Maalissa: Lassi Toriseva 3

Kenttäpelaajat:

Eemeli Salin 4
Ville Lastikka 4
Sami Johansson 4
Mikko Leikkanen 4
Nico Salo 4

Albert Koskinen 2
Eetu Sikkinen 2
Oskari Heikkilä 2
Janne Lamminen 3
Eemeli Akola 2

Matias Vaajala 3
Alpo Laitila 4
Ville Hietaranta 3
Konsta Tykkyläinen 4
Otto Kilpi 3

Oskar Sillanpää (mv)
Juho Syvänen –
Tuukka Salo –
Miika Kimpanpää –

Nokian KrP

Maalissa: Miro Tuomala 3

Kenttäpelaajat:

Joonatan Kovanen 2
Joona Rantala 2
Mikko Laakso 2
Jere Mattila 2
Lauri Alkki 2

Henri Johansson 4
Nico Jonaeson 4
Valtteri Viitakoski 3
Morics Krumins 3
Joni Henttonen 3

Simo Paulaharju 2
Vili Liponen 2
Sami Savolainen 2
Mikko Santanen 2
Tomas Estovirta 2

Jesse Kanerva (mv)
Jere Koistinen pelasi vain vähän
Oskari Tenho pelasi vain vähän
Emil Eklund –

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus