Pääkallotodistus: KrP:n kakkoskentältä vahva ilta – Lastikka ei piristänyt Classicin ykköstä

KrP:n kakkoskenttä oli iskussa toisessa finaalissa. Kuva: Esa Takalo

KrP:n kakkoskenttä oli iskussa toisessa finaalissa. Kuva: Esa Takalo

Perjantaina pelattiin F-liigan miesten sarjan toinen finaali Tampereen Raholassa. Nokian KrP kaatoi Tampereen Classicin kotikentällään lukemin 4-3 puoli minuuttia ennen loppua syntyneellä voittomaalilla.

Peli oli pitkään Classicin hallussa, ja voitto oli vietävissä. Joukkue johti ihan viimeisen kympin kynnykselle 3-1, mutta KrP vei lopun ottelun 3-0 ja hienon kirin kruunasi Henri Johanssonin tekemä lopun voittomaali. KrP:n kakkosviisikko olikin ottelun paras kentällinen ja sen oikea laita Valtteri Viitakoski (1+1) oli ottelun paras pelaaja.

KrP:n ykkönen ei ollut niin vahva kuin avauspelissä, mutta valopilkahduksina esiintyivät Lauri Alkki ja monessa mukana ollut Joona Rantala. Kaikkiaan ottelun intensiteetti ja kokonaistaso oli erinomainen.

Maalilla Miro Tuomalalalle sattui yksi kömmähdys, mutta muuten esitys oli hyvä.

Classicin ykkösviisikolla on ollut vaikeuksia finaaleissa ja koko viisikko keräsi teholukeman -1 ottelussa. Periaatteessa kentällinen pelasi tänäänkin ihan hyvin hetkittäin, mutta huonoja hetkiä tuli liikaa. Eemeli Salin oli joka tapauksessa erinomainen, ja pakotti Joona Rantalan rikkomaan alivoiman läpiajossakin, mutta siitä tilanteesta ei KrP:n onneksi vihelletty rikettä.

Tähän peliin kentän keskelle siirrettiin sarjan ehkäpä paras pelaaja Ville Lastikka, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Nico Salo pelasi pakkina ihan hyvin, mutta Lastikasta ei saatu parasta irti sentterinä. Ongelmia aiheuttaa pakkipuolen poissaolot, sillä Jere Pulkkinen eikä Juha Kivilehto pystyneet pelaamaan perjantaina. Olennaista se on lähinnä siksi, että ketjuruletti saattaa jatkua edelleen.

Maalivahti Lassi Toriseva suoritti kaksi erää viiden kallon arvoisesti, mutta kolmanteen erään huippuvahdille livahti turhan helppoja maaleja, mikä laski arvosanaa tiukassa pelissä.

Todistus:

Nokian KrP

Maalissa: Miro Tuomala 4

Kenttäpelaajat:

Joonatan Kovanen 3
Joona Rantala 4
Mikko Laakso 3
Jere Mattila 3
Lauri Alkki 4

Henri Johansson 4
Nico Jonaeson 4
Valtteri Viitakoski 4
Morics Krumins 3
Joni Henttonen 3

Vili Liponen 3
Emil Eklund 3
Oskari Tenho 3
Mikko Santanen 3
Tomas Estovirta 3

Jesse Kanerva (mv)
Simo Paulaharju
Topias Simonen
Sami Savolainen

Classic

Maalissa: Lassi Toriseva 3

Kenttäpelaajat:

Eemeli Salin 4
Ville Lastikka 2
Sami Johansson 3
Mikko Leikkanen 2
Nico Salo 3

Albert Koskinen 3
Eetu Sikkinen 3
Oskari Heikkilä 3
Janne Lamminen 3
Eemeli Akola 3

Matias Vaajala 3
Alpo Laitila 3
Ville Hietaranta 3
Konsta Tykkyläinen 3
Otto Kilpi 3

Oskar Sillanpää (mv)
Juha Kivilehto
Jere Pulkkinen
Juho Syvänen

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus