Pääkallotodistus: ”Näätäkuningas” illan hahmo, Classicilla yhden kallon miehiä

Henri Johansson oli perjantai-illan hahmo. Konkarihyökkääjä latoi hattutempun. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP voitti perjantaina Lempäälässä pelatun viidennen finaalin lukemin 8–6 ja siirsi ratkaisua. Classic johtaa sarjaa voitoin 3–2. Illan kallotodistuksessa seilattiin ääripäästä toiseen.

Kenttätapahtumien tasolla Classic vei peliä, mutta viimeistely yski. KrP sen sijaan oli tehokas.

KrP:n voiton avain oli 5–4-tilanteessa saatu viiden minuutin ylivoima, jonka aikana Henri Johansson maalasi kahdesti. Konkarihyökkääjän esitys oli hattutempun myötä viiden kallon arvoinen. Viiteen kalloon ylsi myös Joona Rantala, joka viimeisteli kaksi maalia. Ensimmäinen oli 1–2-kavennus, joka toi Näädät peliin mukaan. Toinen huima yksilösuoritus.

Classicin ykkönen oli vahva. Muuten hyvin pelanneen Nico Salon arvosanaa pudotti kuitenkin iso jäähy, jonka aikana KrP riuhtaisi ottelun ratkaisseen kolmen maalin karkumatkan.

Classicin valmennus sekoitteli alempia ketjuja, mutta ainakaan kakkosketjun osalta muutokset eivät menneet nappiin. Ville Lastikan sentteröimä kentällinen hävisi oman osuutensa 1–3. Etenkin Janne Lamminen oli suurissa vaikeuksissa läpi ottelun.

Lammisen tavoin yhden kallon mies oli Lassi Toriseva, jolle osui pahaan paikkaan harvinainen ohipeli. Toriseva yllätettiin 13 laukauksella seitsemän kertaa ja useampi maali upposi luvattoman helposti. Toisessa päässä virkaveli Miro Tuomala venyi – etenkin kolmannen erän huippuotteilla – neljän kallo suoritukseen.