Salibandyliitto sai ensimmäisen naispuheenjohtajan – ”En ehkä ole prototyyppi lajiliittopomosta”

Kaarina Vuori on syntynyt vuonna 1983. Kuva: IFF

Kaarina Vuori on syntynyt vuonna 1983. Kuva: IFF

Kaarina Vuori nousee varapuheenjohtajan paikalta Suomen Salibandyliiton hallituksen puheenjohtajaksi. Samalla hänestä tulee ensimmäinen nainen kyseisessä tehtävässä.

Salibandyliiton valtuusto valitsi lauantaina Vuoren tehtävään kokouksessaan yksimielisesti. Vuoren valintaa osattiin jo odottaa, kun Risto Kauppinen ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta kesken hallituskauden.

– En ehkä ole prototyyppi lajiliittopomosta, mutta otetaan siitä hyöty irti ja mennään innolla eteenpäin, Vuori sanoi kiitospuheessaan valtuustolle Salibandyliiton uutisen mukaan.

– Käynnissä on mielenkiintoisia projekteja ruohonjuuritasolta aina F-liigaan asti. Itse odotan, että vielä tämän vuoden puolella pääsemme toteuttamaan uusia pelimuotoja uusille kohderyhmille, joista suunnitelmat on jo olemassa.

Pääkallo kyseli henkilökuvassa jo reilu vuosi sitten, onko Vuori suomalaisen salibandyn vaikutusvaltaisin nainen.

Vuori (o.s. Salomaa) on ollut jo vuosia Suomen edustaja kansainvälisen salibandyliiton IFF:n hallituksessa. Myös siviiliammatti koskettaa lajia: hän on Arena Center Oy:n kehitysjohtaja.

Kauppinen vetosi kiireisiin

Puheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun Risto Kauppinen ilmoitti huhtikuun alussa yllättäen jättävänsä Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävät kesken hallituskauden, joka päättyy joulukuussa 2023.

Kauppinen aloitti tuoreimman pestinsä liiton puheenjohtajana vuonna 2018, ja hänet valittiin jatkokaudelle marraskuussa 2020. Ensimmäisen kerran Kauppinen johti Salibandyliittoa jo 1994-2001.

Kauppinen perusteli lähtöään ajankäytöllä sekä urheiluun liittyvällä palkkatyöllä: hän aloitti viime elokuussa jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen eli Suomen Jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtajana.

– Kaarina on vastuuta pelkäämätön, josta laji saa hyvän puheenjohtajan, Kauppinen kehui läksiäissanojaan Salibandyliiton sivuilla.