Steelers luottaa Intoon – ”Vanhaan fiilikseen ja työteliäisyyteen pohjautuvaa rakkikoiramaisuutta”

Ville Into (mustassa asussa) valmensi viimeiset viisi kautta FoSua. Kuva kevään 2021 Divarikarsinnasta. Kuva: Esa Takalo

Ville Into (mustassa asussa) valmensi viimeiset viisi kautta FoSua. Kuva kevään 2021 Divarikarsinnasta. Kuva: Esa Takalo

Miesten F-liigasta Divariin pudonnut Hämeenlinnan Steelers on julkistanut ensi kauden päävalmentajansa.

Steelers kertoo verkkosivuillaan, että miesten edustusjoukkueen ruoriin tarttuu Ville Into. 42-vuotias Into siirtyy Steelersiin Forssan Suupparien päävalmentajan paikalta.

Steelersin puheenjohtaja Arto Hiltunen kertoo seuran uutisessa, että päävalmentajan valinta kesti useita kuukausia ja se on tehty hartaudella.

Ville Into suorittaa parhaillaan Salibandyliiton huippuvalmentajan koulutusta ja valmentajan ammattitutkintoa, minkä aikana hänelle on omien sanojensa mukaan herännyt intohimo nimenomaan nuorten pelaajien kehittämiseen.

– Joukkueen ensi kauden pelityyliin on jo itsellä ajatuksia, ja näitä pelillisiä ajatuksia päästään pureskelemaan valmennustiimin kanssa hieman myöhemmin. Divari on todella kovatasoinen sarja. Se toimii hyvänä kasvualustana ja tukee erinomaisesti seuran halua kehittää pelaajia, Into sanoo Steelersin sivuilla.

Into on valmentanut FoSua viimeiset viisi vuotta, mitä ennen hän ehti valmentaa kolmen kauden ajan Loimaan Leiskua. Leiskuun hän hyppäsi käytännössä heti pelaajauran päätyttyä vuonna 2014.

Pelaajaurallaan Into edusti pääasiassa FoSua, mutta piipahti myös Hämeenlinnan Trackersissa ja Nokian KrP:ssa.

– Hän on itse pelannut Trackersin edustusjoukkueessa kaudella 2005-2006 ja tulee nyt takaisin tuomaan tärkeitä uusia tuulia meidän toimintaamme. Tiivistettynä Villen myötä saavutamme sitä vanhaan fiilikseen ja työteliäisyyteen pohjautuvaa rakkikoiramaisuutta sekä sitoutuneisuutta. Lisäksi Ville tuo myös valmentajan ammattitutkinnon opit, pelillisen tieto-taidon ja valmennukselliset vinkit, puheenjohtaja Hiltunen maalailee Steelersin sivuilla.