Suomalaisnelikolle Ruotsin mestaruus – Pixbo kaatui finaalissa luvuin 5-4

Thorengruppen juhlii Ruotsin mestaruutta. Kuva: perwiklund.se

Team Thorengruppen on voittanut Ruotsin naisten salibandymestaruuden. Joukkue kaatoi arkkivihollisensa Pixbon lauantain Superfinaalissa maalein 5-4.

Thorengruppen johti finaalia 2-0 jo viiden minuutin pelin jälkeen Maja Viströmin ja Oona Kaupin maaleilla. Denisa Ratajova kavensi avauserässä, mutta Emelie Wibronin maalin myötä Thorengruppen pääsi tauolle 3-1-johdossa. Sofia Joelsson vei Thorengruppenin jo 4-1-johtoon toisessa erässä, Pixbon ainoa osuma kakkoserässä merkittiin omaksi maaliksi.

Peli vaikutti ratkenneelta, kun Viström vei Thorengruppenin jo 5-2-johtoon. Rikke Ingebrigtsli Hansen ja Ratajova kavensivat vielä päätöskympillä, mutta maalia lähemmäksi Pixbo ei enää päässyt.

Suomalaisista Kaupin lisäksi pisteille pääsivät Pixbon Mia Karjalainen (0+1) ja Laura Manninen (0+1). Ottelun tehopelaajia olivat Wibron (1+2), Joelsson (1+2) ja Ratajova (2+0).

Ruotsin mestaruuden voitti neljä suomalaista. Veera Kauppi, Oona Kauppi, My Kippilä ja Tuulia Aho edustavat Thorengruppenia. Pixbon Mannisen ja Karjalaisen kohtaloksi jäi hopeiset mitalit.

Thorengruppenille mestaruus oli toinen perättäinen. Ottelua seurasi paikan päällä Avicii Areenalla kaikkiaan 9859 katsojaa.