Sveitsin salibandymestaruudet ratkaistiin lauantaina – kahdelle suomalaiselle kultaa

Kloten-Dietlikon Jets juhli naisten Sveitsin mestaruutta kolmatta kertaa peräkkäin. Kuva: Claudio Schwarz/swissunihockey

Viime lauantaina salibandyn kultamitaleista pelattiin Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä. Sveitsin yksittäisissä loppuotteluissa nähtiin mukana yhteensä neljä suomalaista, joista kaksi kruunattiin mestareiksi.

Naisten superfinaalissa Laura Pakarisen ja Jenna Taivalojan Kloten-Dietlikon Jets voitti Piranha Churin murskalukemin 9-0. Mestaruus oli suomalaisten edustamalle seuralle jo kolmas peräkkäinen, ja samalla seurahistorian yhdeksäs. Taivaloja ansaitsi syöttöpisteen Klotenin seitsemänteen maaliin, kolmannen erän alkupuolella.

Kloten-Dietlikon Jets voitti runkosarjan keräämillään 48 pisteellä, eikä hävinnyt pudotuspeleissä yhtään ottelua. Superfinaalissa mestarijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin ruotsalaishyökkääjä Philippa Blom, joka iski ottelussa neljä maalia. Ottelua oli paikan päällä seuraamassa yli 3000 katsojaa.

Sveitsin miesten superfinaalissa mestaruudesta käytiin tasaisempi kamppailu. Finaalissa kohtasivat Joonas Pylsyn ja Tatu Väänäsen SV Wiler-Ersigen, ja Grasshopper-Club Zürich. Grasshopper Zürichin yhden maalin johto piti kolmannessa erässä loppuun saakka, ja loppulukemiksi sinetöityi 2-1 zürichiläisille.

Sveitsin maajoukkueen maalivahti Pascal Meier valittiin mestarijoukkueen parhaaksi pelaajaksi loppuottelussa. Ottelua oli seuraamassa lähes 6000 kannattajaa.