Tiukka paikallispeli – Classic kesti kolmoserän KrP-vyöryn ja otti voiton finaalien avauspelistä

Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Nokian KrP kohtasivat keskiviikkona F-liigan miesten sarjan avausfinaalissa Lempäälän Bläk Boksissa. Classic otti pelistä 4-3-voiton.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä. Avausmaalin iski vierasjoukkue KrP ajassa 8.13, kun Morics Krumins laukoi pallon verkkoon hyvän pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Johto ei kestänyt kauaa, sillä seuraavassa vaihdossa Albert Koskinen pelasi hienosti paikan Alpo Laitilalle, joka viimeisteli tyylikkään tasoituksen.

Tämän jälkeen näytti, että Classic sai jonkinlaisen otteen pelistä, mutta peli jatkui tasaisissa merkeissä. Nelisen minuuttia ennen taukoa Classicin ykkönen haki nopeaa hyökkäystä, mutta KrP:n Joonatan Kovanen katkaisi Lassi Torisevan heiton puolessa kentässä ja kuljetti päätyyn, josta heitti syötön maalille Joona Rantalalle, joka ei erehtynyt.

KrP pääsi tauolle erätaukojohdossa 2-1 ja sen maltti piti avauserässä paljon paremmin pallon kanssa, kuin Classicin. Sekin kertoo jotain, että Classic laukoi erässä enemmän, mutta KrP harkiten ja useammin maalia kohti osuen.

Toisessa erässä maalattiin kahdesti, ja molemmat maalit olivat Classicin osumia. Tamperelaisille vihellettiin rankkari ajassa 25.24, kun Eemeli Akola haastoi erinomaisesti vastaiskusta ja häntä rikottiin. Sami Johansson viimeisteli rankkarista tarkalla kudilla ohi rankkariin maalille vaihdetun Jesse Kanervan.

Toinen maali syntyi vastaiskun vastaiskusta, jossa Ville Lastikka laittoi Oskari Heikkilän epäonnistuneen kudin jälkeen pallon maalin kulmalta sisään. Kolmanteen erään mentiin Classicin 3-2-johtotilanteessa. Toisessa erässä näytti jo paikoin siltä, että Classic saa pallollisen, mutta KrP:lla oli omat hetkensä. Classicin pelissä oli paikoin edelleen huolimattomuutta. Toinen erä oli kaiken kaikkiaan hyvin intensiivinen ja vauhdikas.

KrP sai erään hyvän lähdön ja iski ensimmäisen maalin. Ykkösviisikko pyöritti laadukkaasti päädyssä ja Mikko Laakso toi KrP:n tasoihin Kovasen hyvän esityön myötä. Classicilla oli tämän jälkeen kyllä saumansa. Classicin hassattua pallon lähempänä erän puoliväliä oli Valtteri Viitakoski päästä nokikkain Torisevan kanssa, mutta Jere Pulkkinen esti sen.

Seurauksena oli rangaistuslaukaus. Toriseva kuitenkin nollasi Rantalan yrityksen hyvällä venytyksellä. Ennen varsinaisen peliajan viimeistä kymppiä Toriseva napsi muitakin hyviä torjuntoja maalin läheltä. KrP:lla olikin varsinkin erän ensimmäisellä kympillä vahva vaihe.

Viimeisellä vitosella Classicin kakkonen sai hyvän paineen KrP-päätyyn. Lastikka kiersi ja laukoi Classicin 4-3-johtoon ajassa 56.04. Maalin jälkeen KrP mylläsi vahvasti, mutta Classic ja Toriseva kestivät. Ajassa 59.30 KrP otti aikalisän, mutta ei saanut tasoitusta.

Classic johtaa finaalisarjaa ja Suomen mestaruus vaatii neljä voittoa. Seuraava peli pelataan perjantaina Raholassa.