Liigat

Tyly Classic tylsytti TPS:n – tamperelaiset voiton päässä finaaleista

10.04.
2022
Liigat

Classic kaatoi TPS:n maalein 4-2 Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic kohtasivat F-liigan miesten sarjan neljännessä välieräpelissä sunnuntaina Turussa. Classic otti sarjan kolmannen voittonsa maalein 4-2.

Avauserä oli hyvinkin tarkkaa puolustuspeliä, mutta Classic hallitsi varsinkin pallollista peliä pääosin. Molemmat kuitenkin puolustivat hyvin, eikä kenttätasapaino heitellyt juurikaan, joten vastaiskutilanteita ja huippupaikkoja tuli vähän.

Viimeisellä vitosella nähtiin kaksi maalia. Ensimmäisessä Mikko Leikkanen purki TPS:n paineen ja heitti pitkän pallon, jonka Ville Lastikka voitti. Lastikka pääsi läpiajoon, ja viimeisteli taidokkaasti Classicin johtoon ajassa 17.03.

Toisessa maalissa Leikkanen voitti kaksinkamppailun kulmassa ja Classic avasi nopeasti eteenpäin. Eemeli Salin haastoi keskellä ja laukoi, ja pallo löysi tiensä maaliin etukulmasta. Täten Classic johti peliä 2-0 avauserän jälkeen.

Toinen erä oli myös Classicin heiniä. Alkuminuuteilla Nico Salo löysi loistavalla syötöllä Eemeli Akolan, joka tinttasi vauhdista komean 3-0-maalin ajassa 23.22 TPS-verkkoon. Tästä lähes viisi minuuttia myöhemmin Classic sai rankkarin, mutta Olli Kuisma nollasi Lastikan. TPS:n erän paras sauma oli ylivoimalla erän puolivälissä, mutta Classic kesti paineen.

Myös toinen erä oli tarkkaa peliä. Classicilla oli enemmän maalipaikkoja, ja TPS:n paikat olivat jokseenkin kortilla. TPS:n Oskari Fälden ja Classicin Lassi Toriseva hoitivat maalivahdin tontin hyvin. Erää kuvasi parhaiten Classicin pallollinen hallinta ja pelin temmon määritys, mikä teki TPS:n pelistä erittäin vaikeaa.

Kolmoserässä TPS nosti pakkaansa ja sai pikku hiljaa enemmän painetta Classic-päätyyn. Classic kuitenkin puolusti hyvin omassa päässä. Olli Laine sai turkulaisten hanat auki ajassa 44.03 etukulmaan uponneella laukauksella.

Jokseenkin ratkaiseva osuma syntyi ajassa 52.03, kun Eetu Sikkinen nousi komeasti laitaa pitkin ja pelasi paikan Sami Johanssonille. Johansson puttasi maalin edestä Classicin 4-1-johtomaalin, ja samalla ensimmäisen henkilökohtaisen maalinsa pudotuspeleissä.

TPS pyöritti lopussa pitkiä pätkiä ilman maalivahtiakin, mutta Classic taipui vain kerran. Mikko Hautaniemi kavensi maalin edestä, kun peliaikaa oli enää 20 sekuntia jäljellä. Kaikkiaan ottelu noudatti hyvin pitkälti tamperelaisten säveltä, eikä TPS lopulta ollut kovin lähellä voittoa.

Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän ottelun. Classicin tehopelaaja oli hieman yllättäen Akola (1+1), joka esiintyi muutenkin vahvasti koko 60-minuuttisen ajan. Classic johtaa sarjaa 3-1 ja se on katkolla tiistaina Lempäälän Bläk Boksissa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen