Yllätysilmoitus – Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen lähtee kesken hallituskauden

Risto Kauppinen jättää Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävän. Kuva: salibandy.fi

Risto Kauppinen jättää Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävän. Kuva: salibandy.fi

Risto Kauppinen on päättänyt jättäytyä sivuun Salibandyliiton puheenjohtajan tehtävästä kesken hallituskauden. Kauppinen on toiminut puheenjohtajana tammikuusta 2018 lähtien. Hallituskaudet ovat aina kolmivuotisia, joten nyt meneillään on toinen peräkkäinen kausi puheenjohtajana. Nykyinen hallituskausi päättyy joulukuussa 2023.

– Luovun Salibandyliiton hallituksen puheenjohtajan tehtävästä huhtikuun valtuuston kokouksessa. Syy tälle ei ole mitenkään lajista johtuva. Eikä se johdu myöskään lajin parissa toimivista henkilöistä. Pidän edelleen lajista ja myös puheenjohtajana toimimisesta. Syyt eroon tulevat ulkopuolelta, Kauppinen taustoittaa.

Kauppinen aloitti elokuussa 2021 Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana. Sitä ennen hän työskenteli lähes viisitoista vuotta Akavan järjestö- ja talousjohtajana.

– Haluan fokusoida aikani ja energiani nykyiseen palkkatyöhöni jääkiekon parissa sekä myös perheeseen ja läheisiini. Työssäni jääkiekkoilijoiden edunvalvojana olemme nostamassa toimintamme tavoitetasoa ja tiedossa on, että omat vastuuni/tehtäväni tulevat kasvamaan, Kauppinen kertoo ja jatkaa:

– Koen, että kaksi vastuullista tehtävää urheilun parissa vievät paljon aikaa ja henkistä resurssia. On myös mahdollista, että joissain asioissa liittojohdon ja urheilijoiden edunvalvonta voivat olla ristikkäisiä. Toivottavaa tietenkin on, ettei näin olisi, mutta vahvoja mielipide-erojakin voi tulla. Jatkossa edustan vain urheilijoiden ääntä urheiluyhteisössä.

Salibandyliiton toimintasääntöjen (11§) mukaan uuden puheenjohtajan valintaa käsittelee seuraavaksi Salibandyliiton valtuusto. Seuraavaa valtuuston kokousta ei tarvitse pitkään odottaa, koska kalenteriin merkattu ajankohdaksi perjantai 23. huhtikuutta 2022.

– Haluan, että tämä asia menee Salibandyliiton jäsenten edustajien eli valtuuston päätöksentekoon – läpinäkyvästi järjestödemokratiaa ja sääntöjä kunnioittaen, Kauppinen toteaa.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Uutisoimme aiheesta lisää myöhemmin.