Liigat

F-liiga ja Ruutu pitkään yhteistyöhön – sopimus vuoteen 2028 asti

20.05.
2022
Liigat

Studiopelejä on jatkossa tarjolla enemmänkin. Kuva: Esa Takalo

F-liiga ja Sanoma Media Finland ovat tehneet lähetyssopimuksen aina vuoteen 2028 asti.

Sopimuksen kuvaillaan olevan ”monella tavalla taloudellisesti merkittävä” asiaa sen enempää avaamatta. Ruutu näyttää ensi kaudella kaikki miesten ja naisten liigan pelit sekä F-liigan karsintapelit. Viime kauden kärkituotteiden eli studiopelien määrää kasvatetaan jatkossakin.

Studio-otteluiden lisäksi myös seuratuotantoja aiotaan kehittää. Uuden sopimuksen myötä seuroille tarjotaan parempia lähetysteknisiä valmiuksia, jotka mahdollistavat viiden kameran tuotannot. Syksystä 2022 alkaen miesten sarjan otteluissa lanseerataan myös maalin taakse asennettavat kamerat.

Yksi uudistus on kerran erässä pidettävät power break -tauot, jotka tuovat sekä ottelutapahtumiin, että Ruudun lähetyksiin uusia mahdollisuuksia luoda viihteellistä sisältöä.

Näkyvyyden kannalta merkittävä osa sopimusta on kuukauden ottelut, jotka näkyvät lineaarisen tv:n puolella. Vapaasti katsottavissa olevat studiopelit valitaan kuukausittain ja ne näkyvät Nelonen Median kanavilla.

– Haluan onnitella Sanomaa tästä sopimuksesta ja halusta sitoutua kehittämään maailman viihdyttävimmän salibandysarjan tv-tuotetta. Olemme tehneet tuloksekasta yhteistyötä neljä vuotta ja sinä aikana on vahvistunut käsitys, että Sanoman kanssa solmittava aito kumppanuus tukee asetettua strategista tavoitetta olla Suomen tavoittavin sisäpalloilusarja vuoteen 2028 mennessä. F-liigan puolella olemme äärimmäisen innoissamme tästä uudesta, laajuudeltaan historiallisesta tv-sopimuksesta,
liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoitti F-liigan tiedotteessa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen