Liigat

Kaksi maalia ratkaisevassa finaalissa iskenyt Johansson: “Voittamiseen ei kyllästy koskaan”

02.05.
2022
Liigat

Johansson oli yksi Classicin avainpelaajista finaalisarjassa. Kuva: Esa Takalo

Classic voitti maanantai-iltana kuudennen perättäisen Suomen mestaruutensa. KrP kaatui ratkaisevassa kuudennessa finaaliottelussa Nokian jäähallissa lukemin 6-4.

Suomen mestaruus oli 28-vuotiaalle Johanssonille jo uransa kuudes. Lisäksi hyökkääjän palkintokaapista löytyy kaksi maailmanmestaruutta. Johansson kertoi tunteikkaana Pääkallolle, mitä mestaruuden eteen tänä vuonna vaadittiin.

– Voittamiseen ei kyllästy koskaan, mikä työ tämänkin eteen on tehty. Varmaan vuosi sitten alettiin painaa hommia, ja kausi on ollut älyttömän pitkä niin henkisesti, kuin fyysisesti. Kesä vedettiin älyttömän kovaa, ja joulukuussa oli kisat, mihin itse latasin kaiken, Johansson kertoi Pääkallolle Nokian jäähallissa pelin päätyttyä.

– Sen jälkeen itsellä oli sellainen suvantovaihe siinä. Peleihin oli vaikea latautua, ja olin ihan surkea, niin peli-ilo katosi silloin. Sitten tuli vielä loukkaantuminen, josta oli oma työ päästä takaisin pelituntumaan.

– Erityisesti TPS-sarjassa pelaaminen oli omalta osalta ihan luokatonta ensimmäisissä otteluissa, ei meinannut palloa haltuun saada. TPS-sarjan vikoissa peleissä tuntui jo siltä, että pystyy pelaamaan siten, miten kuuluukin pelata. Finaalisarjassa alkoi tuntumaan jo suhteellisen normaalilta, Johansson jatkaa.

Joulukuun kotikisoja saatiin odottaa 11 vuotta, ja monella pelaajalla latautuminen kulminoitui juuri siihen hetkeen. Johansson myöntää, että kisojen jälkeen syttyminen liigaotteluihin oli vaikeaa.

– Itellä oli ainakin hirveä työmaa. Rehellisesti voin sanoa, että oli tosi vaikea syttyä niihin peleihin, mitä siinä kisojen jälkeen oli. Ihmisiä tässä kuitenkin ollaan, ja aina kun on joku isompi tapahtuma, niin ns. peruspelit ei sen jälkeen ihan niin hienolta tunnu.

Johansson iski finaalisarjassa tehot 9+3, ja oli ehdottomasti yksi sarjan hahmoista. Kokeneen hyökkääjän otteet paranivat kevään aikana ja Finaalisarjassa nähtiin jo “vanhaa Sami Johanssonia”.

– Kyllä se siltä tuntuikin. Pää alkoi pysymään mukana pelissä, ja pystyin tekemään niitä oikeita ratkaisuja. En yrittänyt vetää täysillä jokaisesta paikasta, ja hätiköidä. Kyllä se pikkuhiljaa siitä.

Ensimmäistä kertaa finaaleissa pelannut KrP laittoi kuusinkertaisen mestarin ajoittain erittäin koville. Johansson antoi mestaruushumussa täyden kunnianosoituksen vastustajajilleen.

– KrP vei meitä välillä ihan 100-0. Hyvin ne tekee sitä omaa juttua. Kuitenkin pystymme pelaamaan myös “pesukoneessa” fiksusti ja yleensä kestämme hyvin niitä vaiheita, kun olemme huonompia ja kaveri vie peliä. KrP pelasi älyttömän hyvän sarjan, eikä ollut yhtään helppoa peliä, ei mitään heiltä pois. Tosi fyysisiä pelejä, mutta oli älyttömän hauska pelata, kun joka pelissä tapahtui älyttömästi koko ajan.

Sami Johanssonia haastatteli Nokialla Iiro-Pekka Airola.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on journalismin opiskelija ja Pääkallon toimittaja.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.