Liigat

Kolmas entinen Koovee-pelaaja Classiciin – Vilenius on joukkueen uusin vahvistus

27.05.
2022
Liigat

Vilenius oli kuluneella kaudella Kooveen toiseksi tehokkain pelaaja runkosarjassa. Kuva: Esa Takalo

Classic julkaisi tiistaina Veera Vileniuksen pelaajasopimuksen.

22-vuotias Vilenius liittyy Classicin riveihin Kooveesta, jossa hän pelasi kolme edellistä kautta. Kuluneella kaudella hyökkääjä pelasi runkosarjassa 16 ottelua tehopistein 9+11=20 ja oli samalla joukkueensa pistepörssin toinen.

Kooveen lisäksi Pelicansia edustanut Vilenius on pelannut urallaan kaiken kaikkiaan liigatasolla runkosarjassa 81 ottelua ja iskenyt näissä tehot 35+59=94. Tehohyökkääjä valittiin hiljattain naisten maajoukkueleirille ensimmäistä kertaa urallaan.

Vilenius on jo kolmas pelaaja, joka siirtyy Kooveesta Classicin paitaan. Seura julkaisi aikaisemmin uusina pelaajina Elli Kylmäluoman (Koovee), Noora Laakson (Koovee) ja Juulia Katajan (Steelers) sopimukset.

Classic kertoi myös keskiviikkona, että Sofia Lahti liittyy naisten edustuksen riveihin. Lahti pelasi menneellä kaudella NLB:ssä Blue Foxissa ja rinnakkaisedustuksella Classicin junioreissa. Hyökkääjä oli Blue Foxin kauden tehokkain pelaaja pistein 18+11.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.