Kymmenen Suomen mestaruutta – Juha Kivilehdon ura hakee vertaistaan

Kivilehto kärsi loukkaantumisesta finaalien aikana. Kuva: Esa Takalo

Kivilehto kärsi loukkaantumisesta finaalien aikana. Kuva: Esa Takalo

Classic voitti maanantai-iltana kuudennen perättäisen Suomen mestaruutensa kaatamalla KrP:n kutosfinaalissa lukemin 6-4. Classic-puolustaja Juha Kivilehto päätti upean pelaajauransa mestaruusjuhliin.

Classicin ja Suomen maajoukkueen pitkäaikainen luottopuolustaja pelasi uransa aikana Suomessa liigatasolla 18 kautta. Otteluita kertyi runkosarjassa yhteensä 440 (79+206), ja pudotuspeleissä puolustaja mitteli 149 ottelua (41+50).

Maanantaina 40-vuotias Kivilehto päätti pitkän pelaajataipaleensa juhlimalla uransa kymmenettä Suomen mestaruutta. Mestaruus oli neljäs perättäinen Classicin riveissä. Lisäksi Kivilehto on päässyt nostamaan mestaruuspokaalia SPV:n, SSV:n ja HIFK:n paidoissa.

Kivilehto kiteytti päällimäiset tunteensa kutosfinaalin jälkeen Ruudun tv-haastattelussa.

– Aika etuoikeutettu olo. Tällä iällä saa olla tässä ryhmässä mukana, niin kova juttu.

Finaalisarjassa Kivilehto ei päässyt pelaamaan niin paljoa, kuin hän olisi itse varmasti toivonut. Puolustaja joutui jättämään ensimmäisen ottelun kesken, toisessa hän oli penkillä ja kolmannesta kokonaan sivussa.

– Jalka sai vähän osumaa TPS-sarjan viimeisessä pelissä. Jotain siellä on rikki. En nyt sen enempää lääkäriltä kysynyt, kun että saako pelata. Lääkäri vastasi, että saa jos pystyy. Kaikkia pelejä ei pystynyt pelaamaan eikä ollut järkevääkään pelata. Nyt saa sitten parannella rauhassa, Kivilehto myönsi Ruudulle ratkenneen finaalisarjan jälkeen.

Maineikkaan seurajoukkueuran lisäksi Kivilehto on kuulunut Suomen maajoukkueen luottopelaajiin. Puolustajalle kertyi urallaan yhteensä 165 maaottelua (20+55). Kivilehto edusti Suomea kahdeksesissa MM-kisoissa, ja palkintokaapista löytyy neljä maailmanmestaruutta sekä neljä hopeamitalia.

Kivilehdon upea pelaajaura päättyi maanantaina, mutta tulevalla kaudella hän jatkaa toimintaansa huippusalibandyn parissa. Classic ilmoitti joulukuussa, että Kivilehto aloittaa miesten joukkueen uutena päävalmentaja heti seuraavalla kaudella.

Pääkallo julkaisee myöhemmin pidemmän jutun Kivilehdosta.