Ulkomaat

Nyman siirtyy Ruotsiin – Thorengruppen hankki suomalaispuolustajan

13.05.
2022
Ulkomaat

Nyman (vas.) pelasi neljä kautta Oilersin takalinjoilla. Kuva: Esa Takalo

Ruotsalaisseura Team Thorengruppen julkaisi torstaina Alexander Nymanin pelaajasopimuksen. Puolustaja on ollut yhteydessä joukkueeseen jo viiden vuoden ajan.

24-vuotias Nyman siirtyy Ruotsiin Esport Oilersista, jossa hän pelasi neljä edellistä kautta. Liigatasolla otteluita kertyi runkosarjassa yhteensä 90 tehopistein 8+6=14. Puolustaja voitti espoolaisten riveissä liigatasolla hopeaa ja pronssia.

Ennen Öljymiehiin siirtymistä Nyman pelasi neljä kautta Blue Foxin paidassa Divarissa, jossa puolustaja tehtaili 91:ssä runkosarjaottelussa 35 tehopistettä (6+29).

Nyman on kotoisin Uusikaarlepyystä, ja on jo pitkään seurannut Uumajan, eli Thorengruppenin kotikaupungin salibandya osittain siksi, että hänen kasvattajaseuransa Blue Fox ja Umeå City IBK tekevät yhteistyötä keskenään. Keskustelut Thorengruppenin ja entisen Oilers-puolustajan välillä alkoivat jo viisi vuotta sitten.

– Kun olin aloittamassa opintoja yliopistossa, tein valinnan Helsingin ja Uumajan välillä. Valitsin silloin Helsingin, mutta lupasin Janne Lundqvistille, että jos tulen Ruotsiin, niin tulen Thorengruppeniin. Olemme puhuneet jokaisen kauden jälkeen, ja seuranneet tilanteen kehittymistä, Nyman kertoi Thorengruppenin nettisivuilla.

Puolustajan sopimus on pituudeltaan 1+1 vuotta.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.