Liigat

OLS avasi sopimustilannettaan – Hakola palaa Sveitsistä takaisin Suomeen

18.05.
2022
Liigat

Puolustaja Kosti Lehdon sopimus purettiin. Kuva: Ari Arola

Oulun Luistinseura kertoi tiistaina nettisivuillaan miesten joukkueen sopimustilanteesta. Sveitsissä kauden viettänyt Jesper Hakola liittyy oululaisten riveihin, kun taas kaksi kautta Oulussa pelannut puolustaja Kosti Lehto jättää seuran.

Vuonna 2002 syntynyt Hakola edusti kuluneella kaudella sveitsiläisseura Regazzi Verbanoa. Nuori hyökkääjä pelasi Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yhteensä 25 ottelua tehopistein 29+14=43. Kaudella 2020-21 Hakola pelasi Suomessa liigatasolla 20 ottelua SB Welhojen riveissä.

Laituri oli aikaisemmin keväällä ehtinyt sopia siirrosta Sveitsin pääsarjajoukkue Waldkirch St. Galleniin tulevaksi kaudeksi, mutta pelaajasopimus purettiin. Hakola solmi OLS:n kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

– Kiva palata suomeen ja F-liigaan opettavaisen Sveitsin vuoden jälkeen. OLS vaikuttaa todella fiksulta seuralta ja hyvältä paikalta kehittyä ja ottaa seuraavia askeleita uralla. Odotan innolla että pääsen muuttamaan Ouluun ja treenaamaan jätkien kanssa, Hakola kertoi OLS:n nettisivuilla.

OLS:n joukkueen runko tulevalle kaudelle alkaa olemaan valmis, mutta muutaman pelaajan kanssa neuvottelut ovat edelleen kesken. Viimeisimpinä jatkosopimuksen seuran kanssa solmivat Valte Karvonen, Riku Ruonakangas, Matias Tiira ja Mika Hirsikorpi. Harri Naumanen jatkaa oululaisten penkin takana päävalmentajana.

– Sieltä puuttuu vielä isojakin nimiä viime kauden joukkueesta. Muutamien osalta on kyse asioista, joihin ei päästä vaikuttamaan ja jokusen kanssa hiotaan sopimusten yksityiskohtia kuntoon ja yritetään löytää yhteisymmärrys. Viime kauden kaltaista ilotulitusta siirtomarkkinoilla ei ole ollut nyt tarkoituskaan hakea, vaan ensisijaisesti rakentaa hyvän rungon päälle ja tarjota sopivasti tilaa nuorille pelaajille murtautua ryhmään mukaan, OLS:in lajivastaava Jani Lipsanen avasi.

Puolustaja Kosti Lehdon sopimus purettiin hänen ja seuran yhteisymmärryksessä, joten kaksi kautta Oulussa viettänyt Lehto ei jatka seurassa enää tulevalla kaudella.

– Tässä ei ollut taustalla sen kummempaa draamaa kuin siviiliasioihin ja motivaatioon liittyvät tekijät. Harmittava menetys toki meille ja ratkaisu tuli hieman yllättäen joukkueen kasausta ajatellen, mutta välillä näitä tulee, Lipsanen kommentoi.

OLS:n sopimustilanne 17.5.

Maalivahdit:
Roni Tuononen
Vinski Kivilompolo
Riku Panuma
Iiro Rantaniemi

Puolustajat:
Olli Wikstedt
Eetu Ijäs
Olli-Matti Virrankari
Teemu Harle
Väinö Mertaniemi
Ville Kivelä

Hyökkääjät:
Anssi Välitalo
Olli Kinnunen
Aapo Rantaniemi
Valte Karvonen
Kimi Vänttilä
Joona Karjula
Luukas Hyvärinen
Riku Ruonakangas
Valtteri Parviainen
Jesper Hakola
Matias Tiira

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.