Liigat

PSS julkaisi kaksi kovan luokan pelaajasopimusta – Westerlund ja Manninen porvoolaisten vahvuuteen

25.05.
2022
Liigat

Neljä edellistä kautta EräViikingeissä pelannut Westerlund palaa takaisin PSS:n paitaan. Kuva: Anssi Koskinen

Kuluneella kaudella hopeaa voittanut PSS julkaisi maajoukkuehyökkääjä Daniela Westerlundin ja myös maajoukkueessa esiintyneen puolustajan Laura Mannisen pelaajasopimukset.

Westerlund debytoi liigatasolla PSS:n paidassa kaudella 2013-14 ja nyt hyökkääjä palaa takaisin Porvooseen seitsemän vuoden tauon jälkeen. 24-vuotias Westerlund on pelannut urallaan liigatasolla PSS:n, SB-pron ja viimeisimpänä EräViikinkien riveissä yhteensä 154 runkosarjaottelua tehopistein 66+85=151.

Lisäksi hyökkääjä on pelannut Suomen maajoukkueen paidassa 28 ottelua tehopistein 4+11=15. Viime vuoden loppupuolella hän voitti MM-kisoista hopeaa.

– Pelasin ensimmäiset liigapelit PSS:n paidassa yhdeksän vuotta sitten, joten todella siistiä pukea taas keltaista päälle ensi kaudella! PSS on menestyvä joukkue ja organisaatio Lisäksi harjoituspuitteet olivat ne tekijät, jotka veti mut Porvooseen. Ympäristö ja joukkue ovat jo jonkin verran entuudestaan tuttuja, joten päätös palata oli siltä osin helppo, Westerlund kommentoi PSS:n Instagramissa.

Laura Manninen palaa ulkomailta takaisin Suomeen monen vuoden tauon jälkeen. PSS:n takalinjoille liittyvä maajoukkuepuolustaja pelasi Suomessa edellisen kerran vuonna 2014, jolloin hän voitti SB-Pron riveissä Suomen mestaruuden. Kahdeksan edellistä kautta Ruotsissa viettänyt Manninen voitti Pixbon riveissä Ruotsin mestaruuden, kolme hopeaa sekä neljä pronssia.

Suomen maajoukkueen paidassa puolustaja on pelannut 90 ottelua tehopistein 15+25=40 ja voittanut MM-kisoista kolme hopeaa sekä yhden pronssin.

– PSS on organisaationa sellainen, joka haluaa kehittää naissalibandya ja olla Suomen huipulla. Täällä pelaa myös monia ystäviä ja tuttuja, joten Porvooseen tuleminen tuntui hyvältä ja helpolta, Manninen luonnehtii.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.