Ruotsalaisen bandypiirin ehdotus: “Bandy pois salibandysta” – Ruotsin Salibandyliiton puheenjohtaja vastasi ehdotukseen

Ruotsissa ei olla luopumassa innebandy-nimestä. Kuva: Salibandyliitto

Ruotsissa ei olla luopumassa innebandy-nimestä. Kuva: Salibandyliitto

Ruotsalainen bandypiirin mukaan bandyn, eli jääpallon, ja salibandyn käsitteet ovat hämmentäviä. Nyt he haluavat selvittää, onko mahdollista poistaa bandy-sana salibandysta, eli Ruotsiksi innebandysta.

Ruotsin Salibandyliiton puheenjohtaja Märit Bergendahl vastasi ehdotukseen < ahref=”https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/nW6qaL/forslaget-bandydistrikt-vill-ta-bort-bandy-ur-innebandyn”>Aftonbladetin artikkelissa.

– Emme tietenkään suunnittele mitään nimen muutosta.

Bandy ja salibandy ovat molemmat tunnettuja urheilulajeja Ruotsissa. Länsi-Götanmaalaisen bandypiirin mukaan nimet kuullostavat samalta ja voivat aiheuttaa hämmennystä. Tämän seurauksena piiri on lähettänyt Ruotsin Bandyliitolle esityksen, jossa he korostavat tarvetta vahvistaa omaa brändiään ja samalla haluavat selkeyttää sitä.

– Ehdotamme vuoropuhelun aloittamista Salibandyliiton kanssa lajiin kuuluvan Bandy-nimen yksinoikeudesta, esityksessä sanotaan Aftonbladetin mukaan.

Etuoikeutta nimikeskustelussa piiri perustelee sillä, että Bandy-nimi on käytössä sekä Ruotsissa että kansainvälisesti, kun taas salibandysta käytetään maailmalla termiä Floorball.

Asian eteenpäin vieminen näyttää kuitenkin jäävän vain yhteen ehdotukseen. Ruotsin Salibandyliitto kertoi näkemyksensä asiasta Aftonbladetille lyhyesti, mutta ytimekkäästä.

– Meillä ei ole muuta kommenttia, kuin että salibandy on meidän silmissämme aivan eri sana, ja laji, Bergendahl sanoo.

– Emme usko, että kyse on hämmennyksestä, emmekä tietenkään aio muuttaa nimeä.

Onko mahdollista, että asia on tulkittu jotenkin väärin?

– Ei, en voi lukea sitä muuten, kuin että heidän mielestään salibandya ei pitäisi kutsua salibandyksi, joten tulkitsen sen kysymättä.

Pitäisikö bandyn vaihtaa nimeään teidän mielestä?

– Ei missään tapauksessa. Meillä ei ole mitään toiveita sen suhteen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa MTV.