Videot

SalibandyTV aloittaa ensi kaudella – ”Teemme tätä aidosti suomalaiselle salibandylle ja salibandyseuroille”

23.05.
2022
Videot

SalibandyTV lähettää ensi kaudella muun muassa Divarin huippupelejä. Kuva: Anssi Koskinen

Viime viikolla julkaistiin F-liigan ja Ruudun pitkä sopimus vuoteen 2028 asti. Tämän viikon aluksi Salibandyliitto julkaisi lanseeraavansa ensi kaudella oman SalibandyTV-alustansa.

SalibandyTV aloitti elo-syyskuussa ja monivuotinen yhteistyö on sovittu suomalaisen Icareus Oy:n kanssa. SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta:

1. Palvelee mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita
2. Kaikki salibandy samassa kanavassa
3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu

Seurat voivat tehdä SalibandyTV:ssä sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. Itse palvelun käyttö on maksutonta seuroille. SalibandyTV:n tuotanto koskee kaikkia muita sarjoja ja tasoja paitsi F-liigaa tällä hetkellä, joten sieltä lähetään muun muassa Divaria ja maajoukkuepelejä.

– Me olemme tätä pitkään pyörittäneet ja pohtineet, tehneet laajan kyselyn lähetysasioista seuroille, tutkineet markkinaa ja haastatelleet erilaisia toimijoita. Kolme vuotta Solidsportin matkassa opettivat paljon ja haluan välittää heille kiitokset yhteistyöstä.

– Vähitellen alkoi näyttää siltä, että kokonaan oma palvelu on mahdollinen ja paras ratkaisu ja kun saimme ideallemme tukea mm. liittohallitukselta ja muilta sidosryhmiltä ja palaset loksahtivat Icareuksenkin kanssa kohdilleen, niin tässä on tulos: syksyllä meillä on pystyssä SalibandyTV.

– Koko homman pihvi on se, että teemme tätä aidosti suomalaiselle salibandylle ja salibandyseuroille. Liitto ja muutamat sidosryhmät investoivat tähän, ja kun seura tuottaa lähetyksen SalibandyTV-palveluun, niin siitä tiliytyy automaattisesti suoraan seuralle 80–90 prosenttia lähetystuotoista. Näin korkeisiin jakoprosentteihin ei olla aiemmin päästy. Näin seurat saavat pätevän tavan hankkia resursseja toimintaansa, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala kommentoi uudistusta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen