Maajoukkueet

Suomen ja Ruotsin U19-naiset kohtasivat viikonloppuna kolme kertaa – Ruotsi vei kaikki kamppailut nimiinsä

25.05.
2022
Maajoukkueet

Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa viikonloppuna kolme kertaa Ruotsin Täbyssä. Kuva: perwiklund.se

Salibandyn U19-naisten MM-kisat pelataan tulevana syksynä Puolan Katowicessa. Suomen joukkue matkusti viikonloppuna Ruotsiin, jossa naapurimaat kohtasivat kolme kertaa tuleviin MM-kisoihin valmistavissa otteluissa.

Ruotsi osoitti viikonloppuna vahvuutensa kukistettuaan hallitsevan maailmanmestarin Suomen kaikissa kolmessa ottelussa. Kamppailut noudattivat hyvinkin samanlaista kaavaa. Ruotsi karkasi otteluiden alkupuolella useamman maalin johtoon, mutta Suomi taisteli itsensä vielä voittotaisteluihin mukaan vahvojen kolmansien erien ansiosta.

Viikonlopun ensimmäinen ottelu päättyi perjantaina Ruotsin 5-4-voittoon rangaistuslaukauksien päätteeksi. Suomen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin TPS-puolustaja Cira Virta, joka viimeisteli 4-3-kavennusmaalin sekä Suomen ainoan maalin rangaistuslaukauskilpailussa.

Lauantaina toisessa ottelussa Ruotsi johti ottelua jo 6-0, kunnes Suomi aloitti loppukirinsä kolmannen erän alkupuolella. Aika loppui kuitenkin kesken, ja loppulukemiksi sinetöityi 6-4 ruotsalaisten hyväksi. Suomen parhaana pelaajana palkittiin joukkueen avausmaalin iskenyt Eerika Koski.

Viimeisessä kamppailussa Ruotsi oli jälleen niukasti vahvempi, tällä kertaa lukemin 4-3. Suomelta nähtiin tuttuun tapaan vahva loppukiri ottelun päätöserässä, mutta Ruotsin puolustus kesti jälleen loppuun saakka. Ottelussa Suomen parhaaksi pelaajaksi nimitettiin FBC Loiston Henrika Maikola.

U19-naisten MM-kisat pelataan tulevana syksynä Puolen Katowicessa 27.8.-4.9.

Eetu Moisio
Eetu Moisio on urheilujournalismin opiskelija ja Pääkallon työharjoittelija.

Moisiolta löytyy pelikokemusta laajalti eri sarjatasoilta 15 vuoden ajalta.

Tällä hetkellä hän toimii myös salibandyvalmentajana.