Liigat

Top 5: Miesten F-liigan parhaat puolustajat kaudella 2021-22

26.05.
2022
Liigat

Morics Krumins pelasi vahvan kauden. Kuva: Esa Takalo

Pääkallo julkaisee kauden parhaiden pelaajien listoja. Vuorossa ovat miesten liigan parhaat puolustajat.

5. Eemeli Akola, Classic

Akola otti menneellä kaudella lisää harppauksia kohti liigan kärkeä. Pallollinen peli on vielä tietynlainen haaste, mutta Akola pelasi pisteiden valossa parhaan kautensa. Pudotuspeleissä hän oli jopa neljänneksi tehokkain pakki (1+8), ja teholukemat olivat runkosarjassa sekä pudotuspeleissä hyvät. Pelasi menneellä kaudella jo paljon Classicin ykkösen alla. Erinomainen liike ja muuten hyvät puolustusominaisuudet takaavat vankan laadun kentällä. Tuleva MM-kisapelaaja.

4. Jere Niemelä, TPS

Niemelä oli menneellä kaudella vasta tulokas liigassa, mutta osoitti kykynsä heti. Hyökkäsi välillä puolutuspelin kustannuksella, mutta toisaalta toi TPS:n ryhmään kaivattua yllätyksellisyyttä ja pallollista luovuutta puolustuspäähän. 25 tehopistettä runkosarjassa ja 12 pudotuspeleissä kertovat Niemelän pallollisesta vahvuudesta. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa vielä kysymysmerkkejä, mutta myös Niemelä on tuleva MM-pelaaja.

3. Morics Krumins, Nokian KrP

Latvian lahja Nokian KrP:lle pelasi hiukan yllättäenkin erittäin hyvän kauden. Kruminsin vahvuudet ovat puolustuspäässä ja kamppailupelaamisessa, mutta latvialainen onnistui olemaan esimerkiksi pudotuspelien toiseksi tehokkain puolustaja Mikko Leikkasen jälkeen. Krumins yleensä onnistuu puolustuspelissään, mutta nyt onnistui myös ylöspäin, ja sen vuoksi oli kauden parhaita puolustajia. Pelillisesti kulmikkaan oloinen Krumins oli yksi KrP:n taistelevan ryhmän ruumiillistumia, ja onnistui pallollisesti hyvät pudotuspelit pelanneessa kakkosviisikossa.

2. Juha Kivilehto, Classic

Konkari oli jokunen vuosi sitten pilkan aihe monille, mutta vielä 40-vuotiaana Kivilehto kuului liigan eliittipakkien joukkoon. Fiksu, ja pallollisesti vahva Kivilehto oli yleensä oikeassa paikassa ja rytmitti peliä erinomaisesti pallon kanssa. Ei todellakaan mikään teholinko, mutta sitä ei kukaan odottanutkaan. Pärjäsi fyysisesti vieläkin erinomaisesti liigassa. Ainoastaan aivan viimeisissä finaaleissa oli hiukan nähtävissä, että viimeisen välieräpelin jalkavamma vei rahtusen pois terävyydestä, mutta Kivilehto pääsi silti lopettamaan uransa 10. SM-kultamitali kaulassaan.

1. Mikko Leikkanen, Classic

Elegantti Leikkanen näytti jälleen kauden edetessä arvonsa. Runkosarjassa oli lähes huomaamaton, mutta pudotuspeleissä todelliset karvat nousivat esille. Ei sillä, etteikö Leikkanen olisi pelannut myös hyvän runkosarjan. Classicin ykköspakki kuitenkin voitti jälleen pudotuspelien puolustajien pistepörssin (7+8) ja koko sarjan tehopörssinkin (+27) vielä. Leikkanen maalasi myös Classicin mestaruuden ratkaisseen osuman. Vaikka hyökkäyspään avut ovat kovaa valuuttaa, on Leikkanen myös erinomainen puolustaja. Hyvän pelisilmän ansiosta ulottuva puolustaja ehtii tilanteisiin usein ensimmäisenä ja myös katkoo syöttöjä oikea-aikaisilla liikkeillään.

Pääkallo.fi