Ulkomaat

Kaupit jatkavat Thorengruppenissa – ”Ovat koko salibandymaailman kirkkaimpia tähtiä”

22.06.
2022

Oona Kauppi jatkaa Veera Kaupin kanssa Thorengruppenissa. Kuva: perwiklund.se

Salibandymaailman huippunimet Veera ja Oona Kauppi jatkavat pelaajauriaan Ruotsin Superliigan Team Thorengruppenissa. Molempien jatkosopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Kaupit ovat pelanneet neljä kautta Uumajassa, joista kaksi viimeistä edustaen Thorengruppenia. Kolmella viime kaudella on tullut Ruotsin mestaruus, joskin keväällä 2020 kausi jäi kesken. Sen päälle Kaupit ovat saavuttaneet Ruotsissa yhden cupin voiton sekä Champions Cupin voiton.

– Kaupit ovat koko salibandymaailman kirkkaimpia tähtiä, huikeita esikuvia urheilijoina ja ennen kaikkea loistavia persoonia. Maailman parhaimmissa salibandykaksosissa yhdistyy aivan maaginen pelaaminen ja intohimoinen harjoittelu, mutta he ovat myös ajattelevia, kantaa ottavia ja fiksuja nuoria yrittäjänaisia KauppiTwins yrityksineen.

– Pelkkä heidän läsnäolonsa nostaa treenien tasoa ja usein peleissä juuri he tekevät eron voittamisen ja häviämisen välillä. He ovat erikseenkin erinomaisia, kuten valitettavasti saimme viime kaudella huomata, mutta yhdessä edelleen maagisia, Thorengruppenin seurapomo Jocke Sjöström hehkutti kaksosia.

Jos katsotaan yksittäisten pelien tehokkuutta niin Veera Kauppin on Ruotsin liigan runkosarjan kaikkien aikojen tehokkain 3,4 pisteen ottelukeskiarvolla. Oona Kauppi on samassa tilastossa viides 2,2 pisteen keskiarvolla. Molemmat ovat iskeneet yli kaksi pistettä per peli myös pudotuspeleissä.

– Me uskomme, että meidän parhaat pelivuotemme ovat vasta edessä. Huippu-urheilu-urahan ei koskaan ole kovin pitkä, mutta eiköhän meilläkin ole pelivuosia vielä runsaasti jäljellä, kunhan pysyy terveenä, Veera Kauppi sanoitti.

Ammattipelaajien jatkosopimukset eivät tiettävästi olleet itsestäänselvyyksiä, vaan neuvotteluita käytiin pitkin kevättä.

– Uumaja on todella kiva kaupunki ja se on myös valittu jo pari kertaa peräkkäin Ruotsin urheilupääkaupungiksi. Nyt kun Thorengruppenilla on täällä uusi, hieno halli ja joukkuekin pysyy melko samana, ei olosuhteiden puolesta maailmasta löydy toista yhtä hyvää paikkaa pelata, treenata ja kehittyä pelaajana, Oona Kauppi sen sijaan kommentoi tiedotteessa.

Lisää voit lukea Thorengruppenin sivuilta

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen