NAFL-blogi: Lähtövalmisteluja – historiallinen kausi alkaa juhannuksena

Sami Ilonen pääsee pian Yhdysvaltain salibandykentille. Kuva: IFF

Sami Ilonen pääsee pian Yhdysvaltain salibandykentille. Kuvituskuva: IFF

NAFL historian ensimmäinen peli pelataan reilu kahden viikon päästä juhannusaattona. Viime viikot ovat olleet aika hektisiä matkajärjestelyjen, töiden ja treenaamisen kanssa.

Pientä jännitystä ja hermostuneisuutta alkaa olemaan ilmassa, kun joka ilta käy päässään läpi listaa asioista, jotka pitää vielä hoitaa ennen reissua. Pelaajasiirrot, matkustusdokumentit, koronasäännöt yms. ovat vain osa siitä mitä pään sisällä pyörii tällä hetkellä kaiken siviilipuolen asioiden ohessa.

Otetaan kuitenkin nopea katsaus mitä NAFL:n puolella on viime viikkoina tapahtunut. Vielä viime metrien yllätyksenä saatiin uutinen, että Texas Tornadoes päätti jättää leikin kesken ja näin kausi pelataan vain neljän joukkueen voimin. Mitään sen suurempia aikataulumuutoksia tämä ei aiheuta, sillä otteluohjelmassa ei ollut Tornadoesin kotipelejä Austinissa alun perinkään.

NAFL julkaisi myös kauden hinnastot SolidSportin lähetyksiin. Yksittäinen peli maksaa 10 dollaria, viikonloppupassi 25 dollaria (finaaliviikonloppu 35 dollaria) ja koko kauden saa vain 99 dollarin hintaan. Jokainen peli selostetaan Tanner Davidin johdolla. Lisäksi julkaistiin ensimmäinen tuomariston jäsen, kun ruotsalainen MM-tason tuomarin Thomas Andersson tulee jakamaan tuomiota. Eli puitteet pitäisi olla kunnossa ja toiminta ammattimaista. Nyt vaan toivotaan, että me pelaajat pystytään nousemaan edes lähelle samaa tasoa.

Itsellä on lento New Yorkiin 13.6., joten tässä on vain vajaa viikko aikaa jäljellä. Matkalaukut ja passi on kaivettu esiin ja pölyt pyyhitty pois. Vielä viimeiset mailat ja muut varusteet kasaan, niin sisäistä kelloa voi alkaa siirtämään Amerikan aikaan. Seuraavat blogiterveiset saatte minulta kauden kynnykseltä Teksas-Kalifornia akselilta ja reaaliaikaisempaa meininkiä voi seurata Instagramin puolella.

Travel preparations

The first game of the NAFL history is set to play on Midsummer’s Eve in little bit over two weeks. These past few weeks have been quite hectic with all the travel planning, work and training. There’s some excitement and nervousness in the air, as I run a list of all the things I need to do before the trip in my head. The player transfers, travel documents and Covid restrictions are only some of the stuffs going through my mind along with all the personal arrangements.

Nevertheless, let’s take a quick peek on what has happened at NAFL these past few weeks. We received some last-minute surprise news, when Texas Tornadoes decided to drop out of the league and so the league will be played with only four teams. There won’t be any schedule changes though since the Tornadoes weren’t scheduled to host any games in Austin in the first place.

NAFL announced their prices for the SolidSport streams. An individual game costs 10 dollars, a weekend pass 25 dollars (final weekend 35 dollars) and the whole season pass is only 99 dollars. All the games will be announced by Tanner David. Also, the first referee was announced as a Swedish, world-class referee Thomas Andersson is on board.

This indicates that the setting will be very professional and now we can only hope that us players can bring the same level on the field.

Myself will be flying to New York on June 13th, so I only have less than a week to go. Luggage and the passport have been dug up and dusted off. Now some equipment purchases to be made and I can start tuning my internal clock to US time. Next blog I’ll be writing from around Texas or California, but you can follow more real-time action on my Instagram.