Liigat

Siirtojytky toteutui! Jymy kaappasi Hankkion SPV:stä – ”Ei suurta yksittäistä tekijää taustalla”

16.06.
2022
Liigat

Jari Hankkio (toinen oik.) pelaa ensi kaudella Nurmon Jymyssä. Kuva: Esa Takalo

F-liigan Nurmon Jymy vahvisti torstaina hankkineensa Jari Hankkion SPV:stä osana kausikorttikampanjaansa.

Hankkio on pelannut koko liigauransa paikallisvastus SPV:ssä. Pudotuspelit huomioiden maalipyssy on esiintynyt 219 kertaa liigatasolla. Tehokas laituri on maalannut 218 kertaa ja syöttänyt 104 osumaa.

SPV:n kanssa Hankkio on saavuttanut yhden SM-kullan lisäksi kaksi SM-pronssia. Erinäisistä loukkaantumisista urallaan kärsinyt Hankkio on pelannut kaksi maaottelua.

– Fiilikset siirrosta on tosi hyvät. 10 vuotta kerkesi vierähtää SPV:n kanssa ja alkoi tulla fiilis, että kaipaisi uutta kipinää ja ärsykettä uralle. Jymystä välittyi jo viime kaudella joukkueena tosi freesi ja eteenpäin pyrkivä mielikuva ja nyt remmiin hypättyäni se mielikuva on vahvistunut entisestään.

– Töitä on edessä niin kesällä kuin pitkin kautta mutta uskon että pystytään pelaamaan hyvää säbää F-liigassa. Itellä on paikat parhaassa kunnossa vuosiin ja onnistumisen nälkää riittää. Se toivottavasti näkyy myös kaukalossa. Nähdään halleilla, Hankkio kommentoi Jymyn uutisessa Seinäjoen sisäistä siirtoa.

Jymy-manageri Olli-Jussi Sariola vahvisti Pääkallolle torstaina, että Hankkion siirto oli seurahistorian toistaiseksi merkittävin hankinta. Hankkiota huhuiltiin Jymyyn jo viime kesänä, mutta mikä siirron mahdollisti juuri nyt?

– Moni asia mahdollisti, ei ole suurta yksittäistä tekijää taustalla. Kausikorttikampanjan lisäksi apuna ovat olleet myös yhteistyökummpanit, Sariola sanoi.

Jymy on pelannut liigassa kaksi kautta ja viime kaudella se oli 11. säilyttäen sarjapaikan suoraan. Tulevalla kaudella joukkueita on sarjassa 12, joten kilpailu on entistä kovempaa häntäpään osalta.

Aiemmin Jymy on saanut hankittu SPV:stä nuoria pelaajia, joiden vastuu on ollut naapurissa vähäisempää. Hankkio on tässä mielessä jo eri kaliiberin tekijä. Täten pikkuveli sai ainakin hiukan näpäytettyä isoveljeään, joka on voittanut viimeisen 10 vuoden aikana kolme Suomen mestaruutta.

– On se asiana merkittävä juttu. Organisaatiossa on tehty töitä oikein. Osoittaa, että joukkueena ja organisaationa olemme uskottava tekijä, Sariola pohti kaupungin sisäistä tilannetta.

Kausikorttikampanjaan liittyen Jymy julkaisi aiemmin tällä viikolla Oskari Kauppilan jatkosopimuksen.

Jymyn julkaistut sopimukset kaudelle 2022-2023

Suluissa viime kauden seura ellei Jymy.

Maalivahdit
Honko Valtteri (SPV)
Karjalainen Aki (LNM)
Pokela Matias

Puolustus
Järvikangas Viljami
Pollari Miika
Puntanen Eetu
Määttä Salomo
Saari Arttu
Sariola Eetu
Vaarala Kalle (LNM)
Yli-Hakala Mikko

Hyökkäys
Hakala Tommi
Hakanen Riku
Hankkio Jari (SPV)
Haveri Elmeri
Hämäläinen Petteri
Karjanlahti Eemeli
Kauppila Oskari
Mäenpää Matias
Perälä Niko
Virtanen Jasper (Mailattomat)
Äijälä Niklas (LNM)

Hankkion mietteitä siirrosta julkaistaan ensi viikolla.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen