Liigat

SPV:ltä isojen uutisten päivä – Koponen väistyy päävalmentajan paikalta, huippupelaaja Kotilainen Seinäjoelle

29.06.
2022
Liigat

Peter Kotilainen pelaa ensi kaudella SPV:ssä. Kuva: Esa Jokinen

SPV järjesti keskiviikkona merkittävän tiedotustilaisuuden. Ensinnä kerrottiin, että joukkueen päävalmentajana lähes koko liigataipaleen ajan toiminut Tommy Koponen väistyy pääkäskijän paikalta Jori Isomäen tieltä ja sen jälkeen, että Peter Kotilainen liittyy joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Kotilainen on SPV:ltä kovan luokan hankinta. Kaudesta 2010-11 liigatasolla pelannut Kotilainen on pelannut urallaan jo 295 ottelua liigassa. Kotilainen on ollut liigassa huipputehokas ja on nakuttanut pelaamissaan otteluissa tehot 316+297=613. Pistekeskiarvolla 2,08 per ottelu hän on liigahistorian tehokkain pelaaja ottelua kohden, kun lasketaan runkosarja ja pudotuspelit.

Kotilaisen pääasiallinen liigaura on kulunut Jyväskylän Happeessa, jossa hän on pelannut 11 liigakaudella. Yhdellä kaudella (2013-14) Kotilainen edusti myös Tampereen Classicia. Kaikkiaan laituri on saavuttanut liigassa kolme SM-hopeaa ja yhden pronssin. Maajoukkuetasolla Kotilainen on pelannut 52 peliä (32+34) ja saavuttanut kaksi MM-kultaa vuosina 2016 sekä 2018.

Kotilaisen vuosi 2022 on ollut vaikea, ja hän ei pelannut keväällä Happeessa käytännössä lainkaan. Tiedotustilaisuudessa hän kertoi, että ei ollut aivan varma jatkuuko urakaan enää. Siirto SPV:hen ei tullut kuitenkaan yllätyksenä, sillä Kotilaista on huhuiltu seuraan pitkin kevättä. Sopimuksen mitta on 1+1-vuotinen.

Valmennukseen ja kapteenistoon myös muutoksia

SPV:n tiedotustilaisuuden teema oli pitkälti uudet tuulet. Koponen kertoi SPV:n tiedotustilaisuudessa olleensa jo 21 vuotta joukkueen valmennuksessa. Virallisesti Koposesta tuli päävalmentaja liigatason pelaajauran loputtua vuonna 2006. Koposen johdolla SPV on voittanut kolme Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin kahdesti.

Isomäki on myös pelannut mittavalla urallaan SPV:ssä, ja juhli Suomen mestaruutta joukkueessa kymmenen vuotta sitten. Isomäki on kuulunut viime vuosina SPV:n valmennukseen, mutta ei ole toiminut aiemmin urallaan liigajoukkueen päävalmentajana. Koponen jää SPV:n valmennukseen ja trion täydentää jo aiemmin julkistettu Jarno Ihme, jolla on myös vankkaa pelitaustaa SPV:stä.

Kapteenistossa tuli myös muutoksia siten, että pitkäaikainen kapteeni Ville Kuusela vaihtuu Janne Autioon. Kaikkiaan joukkueen yleisilme kaudelle 2022-23 on selkeästi uudistunut, ja joukkueen pelaajistossa on paljon nuoria pelaajia.

Artikkelia päivitetty 29.6. klo 22 valmennusdetaljien osalta.

Aiheesta lisää ensi viikolla.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen