Liigat

Syyskuun Ruotsi-ottelut pelataan Helsingissä ja Porvoossa – nuorten pelien tilalla B-maaottelut

25.06.
2022
Liigat

Suomi ja Ruotsi kohtaavat kahdessa maaottelussa syyskuun alussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtaa Ruotsin kahdesti syyskuun alussa perinteisten Ruotsi-otteluiden merkeissä.

Pelit pelataan lauantaina 3.9. Helsingin uudessa Urhea-hallissa ja sunnuntaina 4.9. Porvoon Kokonhallissa. Suomen U19-naiset eivät ole mukana tapahtumassa, sillä he pelaavat syyskuussa ikäluokan MM-kisoissa Puolassa.

Sen sijaan Suomen Ruotsin niin kutsutut B-maajoukkueet kohtaavat. Ruotsissa 19-23-vuotiaiden haastajamaajoukkue on ollut nimellä ”Guldsteget” jo aiemmin, mutta Suomessa ei tällaista maajoukkuetta ole ollut naisten puolella.

– Nyt kun pelit järjestetään kotimaassa kohtuullisin kustannuksin, lähdimme mekin kokeilemaan, mitä lisäarvoa näin olisi saatavissa. Mitään varsinaista uutta maajoukkuetta ei entisten lisäksi olla perustamassa, mutta tämän yksittäisen tapahtuman jälkeen arvioimme ja kartoitamme, mitä lisäarvoa pelaajakehitykseen oli saatavissa.

– Peräänkuuluttaisin pelaajavalinnoissa edelleen motivaatiotekijöitä ja pelaajia, jotka haluavat priorisoida omaa elämäänsä myös salibandyn ehdoilla. Kahden joukkueen nimeämisellä voidaan testata entistä laajemmin pelaajia, jotka ovat olleet joukkueidensa avainrooleissa F-liigassa ja jotka ovat potentiaalisia useamman vuoden tähtäimellä ja miksei yhtä lailla jo vuoden 2023 MM-kisoihin, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala selvensi tilannetta.

Aikataulut

Lauantai 3.9. Urhea-halli, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki

Klo 11.15 Miesten harjoitusottelu M-Team–Steelers
Klo 13.45 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 16.15 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Sunnuntai 4.9. Kokonhalli, Jääkiekkotie 3, Porvoo

Klo 10.00 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 13.00 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen