Liigat

Top 3: Miesten F-liigan parhaat valmentajat kaudella 2021-22

11.06.
2022
Liigat

Jarmo Härmän kausi päättyi hopeisissa merkeissä. Kuva: Esa Takalo

Kauden 2021-2022 parhaiden listauksessa ovat vuorossa valmentajat.

3. Harri Naumanen, OLS

Naumanen ei onnistunut OLS:ssa vielä avauskaudellaan, mutta toisella kaudella joukkueen peliin löytyi tasapaino hyökkäys- ja puolustuspeliin, mitä ei vielä 2020-21 nähty. Teki OLS:sta kuuden vuoden tauon jälkeen pudotuspelijoukkueen, ja johdatti joukkueensa seitsemänneksi EräViikinkien ja SPV:n ohi. Pudotuspeleissä Classic oli liian kova pala purtavaksi. Naumasen ansioksi täytyy antaa joukkueen pelillinen kehitys viisikkoepelissä ja se, että joukkue oli henkisesti vahva tiukoissa paikoissa.

2. Samu Kuitunen, Classic

Konkarivalmentaja päätti Classic-uransa kolmanteen perättäiseen mestaruuteen päävalmentajana. Kokenut Kuitunen ei hermoillut tiukoissa paikoissa, vaikka Classic joutui operoimaan koko kauden mitalla hyvinkin repaleiseisella kokoonpanolla. Sarjan parhaalla materiaalilla muu kuin mestaruus olisi ollut epäonnistuminen. Kovimmat kilpailijat ovat ottaneet Classicia kiinni, ja Kuitunen ei olisi ollut ehkä oikea mies viemään mestariarmadaa uuteen suuntaan. Huippuvalmentaja, joka sai sai huipuista monella kaudella todella paljon irti.

1. Jarmo Härmä, Nokian KrP

Osa Härmän ansiota on joukkueen kokonaiskehitys hopeavalmentajan ensimmäisestä kaudesta alkaen. Härmä hyppäsi joukkueen puikkoihin 2017 ja se otti isoja askelia kehittyen lopulta uskottavaksi mestarin haastajaksi. Yksi ansio oli pelin tasapainottaminen jatkuvasta vastaiskumellakasta hyväksi viisikkopeliksi. KrP oli loppua kohden vahva puolustuspelissään ja pelasi hyviä pallollisia hyökkäyksiä koko kenttää hyödyntäen. Se tarjosi Classicille sen kovimman haasteen finaaleissa vuodesta 2016 lähtien jatkuneesta mestaruusputkesta alkaen.

Pääkallo.fi