Liigat

Top 3: Miesten F-liigan ”topit” kaudella 2021-22

17.06.
2022
Liigat

F-liigan finaaleissa oli paikalla jo ihan mukavia yleisömääriä. Kuva: Esa Takalo

Vielä on kaksi kauden 2021-22 top-listaa julkaisematta. Ensimmäisessä mukana kauden ”topit” miesten liigasta ja viimeiseksi listaksi jää kauden flopit.

3. Yleisö pääsi palaamaan katsomoihin

Koronaviruspandemia aiheutti ongelmia menneelläkin kaudella, mutta varsinkin keväällä yleisö pääsi pikku hiljaa kunnolla palaamaan katsomoihin. Syksylläkin väkeä kävi, ja MM-kisoissakin oli tietysti yleisöä tuhatmäärin. Kevään edetessä tilanne vakautui, mutta koronaa edeltäville tasoille ei päästy. Sen sijaan jo ylipäänsä se, että esimerkiksi finaalit pelattiin kohtuullisen isojen yleisömäärien edessä oli positiivinen asia jos vertaa kahteen edelliseen kauteen.

2. Lähetykset ja tuotantojen parantuminen

Ruutu satsasi salibandylähetykseen aiempaa enemmän, ja pitkin kautta nähtiin laadukkaita lähetyksiä. Se oli erinomainen lisä liigan seuraajille, ja määrää tullaan lisäämään tulevalla kaudella. Laadukkaat studiot sekä selostukset toivat myös F-liigatuotteelle uskottavuutta.

1. Mestari ei ollut täysin ilmiselvä ja mitalipelit olivat todella kovalaatuiset

Classic on hallinnut miesten liigaa kaudesta 2015-16 alkaen. Nyt se oli jo kohtuullisen lähellä horjahtaa palliltaan. Sekä välierissä että finaaleissa se joutui sen verran tiukoille, että sitä voi pitkään jatkuneen mestaruusputken jälkeen pitää hyvänä signaalina. Varsinkin TPS ja Nokian KrP osoittivat, että tamperelaisten etumatkaa on saatu kurottua laadukkaalla työllä. Sekin kertoo jotain, että varsinkin välieristä eteenpäin nähtiin erittäin laadukasta salibandya. Uusi mestari voidaan hyvin nähdä keväällä 2023.

Pääkallo.fi