Top 3: Naisten F-liigan kovimmat yllättäjät kaudella 2021-22

Jasmin Saario oli kova vahvistus PSS:lle. Kuva: Jarmo Koskela

Jasmin Saario oli kova vahvistus PSS:lle. Kuva: Jarmo Koskela

Pääkallon kauden parhaiden listauksessa ovat kauden 2021-22 kovimmat yllättäjät naisten liigassa.

3. Aino-Kaisa Lyttinen, Rankat Ankat

Lyttinen pääsi suureen torjuntavastuuseen jo toisella liigakaudellaan. SSRA:lle kausi oli vaikea, mutta Lyttinen onnistui runkosarjassa kaikesta huolimatta hyvin ja torjui sarjan ylivoimaisesti eniten laukauksia. Osin Lyttisen panoksen ansiosta SSRA:n kaudesta ei tullut täyttä pannukakkua. Pudotuspeleissä ei niinkään kulkenut, mutta jatkopelit olivatkin oululaisille melko tekemätön paikka. Nuorelta vahdilta vahva kausi.

2. Jasmin Saario, PSS

Saario onnistui erinomaisesti hopeajoukkueessa ja iski runkosarjan piste-ennätyksensä (12+14). Pudotuspeleissä vahva tahti jatkui, sillä Saario nakutti 10 tehopistettä, mikä oli enemmän kuin aiempien kausien 24 pudotuspeliottelussa yhteensä. Otti siis isomman roolin PSS:ssa erittäin hyvin vastaan ja nousi Porvoossa uudelle tasolle. Toki se saattaa kaivertaa, että Saarion aiempi seura TPS vei mestaruuden porvoolaisten nenän edestä.

1. Noora Rantanen, TPS

Rantanen arvostettiin jo kauden puolustajaksi, ja sitä voi pitää aiemmin maajoukkueen ulkopuolelle jääneeltä pelaajalta kovana suorituksena. Rantanen tiedettiin hyväksi liigapelaajaksi, mutta mennyt kausi oli selkeä läpimurto liigan huipulle. Mestarijoukkueen takalinjojen pallovarman puolustajan luulisi olevan vuoden 2023 kisakoneessa, jos ei ihmeitä tapahdu.