Top 3: Naisten F-liigan parhaat maalivahdit kaudella 2021-22

Arla Salo on sähäkkä torjuja. Kuva: Jarmo Koskela

Arla Salo on sähäkkä torjuja. Kuva: Jarmo Koskela

Kauden parhaiden valinnoissa vuorossa ovat naisten liigan parhaat maalivahdit.

3. Laura Loisa, EräViikingit

Loisa oli sarjan kärkeä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin pelipaikallaan. Vuoden tauon jälkeen liigaan palanneelta yli kolmekymppiseltä pelaajalta se oli kova suoritus. Torjui sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä yli 80% tarkkuudella. Omiin upposi runkosarjassa 3,28 maalia per peliä ja pudotuspeleissä 3,75. Oli tärkeässä roolissa siinä, että EräViikingit ylsi pronssille.

2. Arla Salo, PSS

Pienikokoinen Salo kompensoi kokoaan erinomaisella liikkellä ja on sarjan kärkivahteja. Torjui runkosarjassa koko liigan parhaalla prosentilla, mutta pudotuspeleissä prosentit laskivat alle 80. Kovana saavutuksena voi pitää sitä, että runkosarjassa maaleja meni peliä kohden 2,52 ja pudotuspeleissä 2,93. Ei johdattanut tällä kertaa PSS:aa mestariksi, mutta kausi oli jälleen vahva Salon osalta.

1. Noora Vuorela, TPS

Vuorela oli todennäköisesti sekä naisten liigan paras että joukkueelleen tärkein pelaaja. Vaikka TPS:n Milla Nordlund pelasi erinomaisen kauden voittaen MVP-palkinnon, oli pieni ihme, että valinta ei kohdistunut Vuorelaan. Torjui ihan mukiinmenevän runkosarjan 80% todennäköisyydellä 3,35 maalia per peli päästäen. Pudotuspeleissä oli aivan ylivoimainen pelipaikallaan torjuen jopa 86,89% vedoista. Maaleja upposi verkkoon vain 2,3 peliä kohden ja torjuntoja kertyi 212. Tiukoissa finaalipeleissä juuri Vuorelan panos ratkaisi TPS:lle historian ensimmäisen mestaruuden.