Liigat

Top 5: Miesten F-liigan parhaat tulokkaat kaudella 2021-22

14.06.
2022
Liigat

Jere Niemelä (vas.) oli loistava liigapelaaja jo tulokaskaudellaan. Kuva:

Kauden parhaiden listauksessa vuorossa on miesten F-liigan parhaat tulokkaat kaudella 2021-22.

5. Leevi Auranen, Indians

Listan ikänestori ehti pelata kaksi pisterikasta kautta Divaria SB Vantaassa ennen kuin Indians hankki laiturin. Aloitti kauden vahvasti, mutta ihan paras tahti hiipui runkosarjassa. Kuitenkin pudotuspeleissä otti isommin roolia, kun Indiansilta puuttui paljon pelaajia. Nopea ja taitava laituri aiheutti omilla haastoillaan vaikeuksia vastustajlle. Runkosarjassa 19 pistettä (8+11) ja pudotuspeleissä viisi paunaa antaa odottaa vielä enemmän tulevaisuudelta, mutta avauskausi liigassa oli lupauksia herättävä.

4. Valtteri Molkka, Steelers

Molkka oli yllättävä pistehai sarjasta pudonneessa Steelersissä. Sekä pakkina että sentterinä esiintynyt Molkka naulasi jopa 18 maalia tulokaskaudellaan (18+12). Avuja löytyi toistaiseksi ehkä liikaakin pääosin hyökkäyspäästä, sillä teholukema -36 ei ollut kovin mairitteleva. Väkevä osoitus hyökkäysosaamisesta kuitenkin. Molkka palasi Tampereelle ja edustaa ensi kaudella Classicin liigajoukkuetta.

3. Elmeri Haveri, Jymy

SPV:n junioreista Jymyyn liittyneen laituri-sentterin nimi ei ollut varmasti kovin tuttu salibandyn ystäville ennen kauden alkua. Haveri kuitenkin lunasti paikkansa Jymyssä ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja iskien peräti 27 maalia (27+7). Se oli Jymyssä tärkeä määrä, sillä ilman karsintoja sarjapaikan säilyttänyt joukkue teki yhteensä 127 maalia runkosarjassa.

2. Jere Niemelä, TPS

Niemelä tuli vahvasti sisään liigatasolle. Pallollinen puolustaja nakutti yli pisteen per peli runkosarjassa ja pudotuspeleissä jo debyyttikaudellaan. Toinen puoli asiassa on tietysti puolustuspeli, jossa nuorukaisella on vielä kehitettävää. Paikoin pallollinen rohkeus kostautui, mutta paikoin se toi myös TPS:n peliin sen lisäsäväyksen, jota joukkue oli kaivannutkin. Vaikka välillä oli vaikeaakin, niin Niemelä osoitti jo ensimmäisellä liigakaudellaan olevansa todellinen timantti pelipaikallaan. Potentiaalia nousta vielä sarjan ykköspuolustajaksi, ja osoitti jo nyt, että puntti ei tutise kovassakaan paikassa.

1. Juuso Ahola, Karhut

Ahola oli liigasta pudonneen joukkueen ykköskenttäpelaaja ja iski tulokaskaudellaan pisteet 25+22 runkosarjassa. Sillä oli runkosarjan pörssiseiska häntäpään joukkueessa jääden tehotilastossakin plussalle. Se on vuonna 2003 syntyneelle pelaajalle sen verran kova suoritus, että ykköspaikka tällä listalla on oikeutettu. Tulevalla kaudella ei ole enää joukkueensa kärkipelaaja KrP:ssa, jolloin myös kokonaisvaltaisen pelaamisen tärkeys tulee korostumaan entistä enemmän. Joka tapauksessa nuori porilainen veti yhden liigahistorian kovimmista tulokaskausista.

Pääkallo.fi