Top 3: F-liigan miesten sarjan parhaat maalivahdit kaudella 2021-22

Miro Tuomala on kuulunut kahdella viime kaudella liigan eliittivahtien joukkoon. Kuva: Esa Takalo

Miro Tuomala on kuulunut kahdella viime kaudella liigan eliittivahtien joukkoon. Kuva: Esa Takalo

Kauden parhaiden valinnoissa vuorossa ovat kauden parhaat maalivahdit 2021-22.

3. Oskari Fälden, TPS

Kärkikaksikon takana oli melko tasaista, mutta kolmanneksi ylsi vielä kohtuullisen nuori liigavahti Fälden. Pikku hiljaa kohti maajoukkuetta edennyt Fälden voi olla jonain päivänä sarjan ykköstorjuja. Nyt turkulainen vakuutti eritoten runkosarjassa, mutta pudotuspeleihin jäi vielä kysymysmerkki ilmaan. Runkosarjassa omiin upposi 3,73 maalia per peli ja pudotuspeleissä 4,72. Parhaan ja huonon päivän ero on kohtuullisen iso, mutta heikkoja päiviä tuli alati vähemmän.

2. Miro Tuomala, Nokian KrP

Tuomalan kamppailu Torisevaa vastaan oli äärimmäisen tiukka. Molempien runkosarja oli vaisu, mutta rehellisyyden nimissä KrP:n ja Classicin tasoisten joukkueiden kohdalla maalivahdin ei tarvitse olla ihan parhaimmillaan runkosarjassa. Tuomala oli kyllä hyvä välierä- ja finaalivaiheessa, mutta hitusen heikompi kuin virkaveljensä Toriseva. Kaiken kaikkiaan Tuomalan perustaso oli parempi, mutta aivan huipputasolla Toriseva oli edellä. Isokokoinen Tuomala on vaikea ohitettava, ja parhaassa vireessä voi näyttää, että pitkä mies venyy jokaisen pallon tielle. Pudotuspeleissä pallo livahti 4,04 kertaa per ottelu verkkoon.

1. Lassi Toriseva, Classic

Toriseva jakaa paikoin mielipiteitä edelleen. Aivan huipputasolla on jopa selvästi sarjan paras torjuja. Liekö tällä hetkellä maailmassakaan parempaa. Huippuvahdiksi Torisevalla saattaa osua kuitenkin ihan totaalisia ohipelejä vielä varttuneellakin iällä. Tällainen nähtiin myös finaalien viidennessä pelissä. Kaikkiaan syttyy kovissa paikoissa, ja voitti jopa yksin Classicilla muutaman tärkeän ottelun. Ei ole juurikaan muita heikkouksia, kuin ajoittainen tason heittely. Pudotuspeleissä pallo löysi verkkoon vain 3,63 kertaa per ottelu, joka kertoo kuitenkin erinomaisesta perustasosta sekin.