Maajoukkuepuolustaja Mia Vallenius siirtyy Thorengruppeniin – “Hänessä on potentiaalia nousta aivan puolustajien maailman eliittiin”

Kaksi kautta Siriusta edustanut Vallenius vaihtaa seuraa Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Suomen maajoukkuepuolustaja Mia Vallenius, 24, siirtyy hallitsevan Ruotsin mestarin Team Thorengruppenin riveihin.

Kaksi edellistä kautta Siriusta edustanut Vallenius on pelannut Ruotsin Superliigassa yhteensä 18 ottelua tehopistein 7+12=19. Hänen managerinsa Jussi Kaupin mukaan suomalaispuolustaja olisi tullut valituksi vuoden tulokkaaksi kaudella 2020-21 ilman loukkaantumista. Valleniuksen akillesjänne katkesi harjoituksissa kesken kauden, minkä seurauksena myös vuoden 2021 MM-kisat jäivät välistä.

– Päätös ei ollut minulle helppo, koska Siriuksen pelaajista oli tullut minulle ystäviä ja viihdyin hyvin Uppsalassa. Tavoitteeni on kuitenkin kehittyä yhdeksi maailman parhaista puolustajista ja koin asian niin, että parhaat mahdollisuudet siihen on Uumajassa. Ruotsin liiga on tällä hetkellä maailman kovatasoisin ja sen puolen vuoden aikana, jota pelasin, ehdin osoittaa, että pärjään pelissä hyvin. Nyt on aika ottaa seuraava askel kehityksessä, Vallenius toteaa tiedotteessa.

Ennen Ruotsiin siirtymistä Vallenius edusti Suomessa liigatasolla Kooveeta, jossa hän pelasi kahdeksan kauden aikana runkosarja ja pudotuspelit mukaan luettuina 161 ottelua tehopistein 70+85=155. Kaudella 2018-19 Vallenius voitti seuran riveissä SM-pronssia.

– Olemme olleet Miasta kiinnostuneita jo aikaisemminkin, koska näemme, että hänessä on potentiaalia nousta aivan puolustajien maailman eliittiin. Mia on taitava ja kovaotteinen puolustaja, jolla on myös paljon annettavaa hyökkäyssuuntaan. Hänellä on kovat henkilökohtaiset tavoitteet ja persoonana hän on pelikentän ulkopuolella mitä miellyttävin ja aurinkoisin joukkuepelaaja. Hienoa, että hän valitsi meidät. Hänen perässään olivat lähes kaikki SSL Dam-joukkueet, Thorengruppenin manageri Jocke Sjöström kommentoi uutta pelaajahankintaa tiedotteessa.

Uumajassa nähdään tulevalla kaudella entistä vahvempi suomalaisedustus, sillä Valleniuksen lisäksi Tuulia Aho, Oona ja Veera Kauppi sekä My Kippilä pelaavat hallitsevan Ruotsin mestarin riveissä myös ensi kaudella.