Suomen maajoukkueen maalivahti Krista Nieminen siirtyy Ruotsiin – “Tähtäin on vahvasti Singaporen MM-kisoissa vuoden kuluttua”

Nieminen pelasi neljä edellistä kautta sveitsiläisseura UH Berner Oberlandissa. Kuva: swiss unihockey

Nieminen pelasi neljä edellistä kautta sveitsiläisseura UH Berner Oberlandissa. Kuva: swiss unihockey

Viime kauden päätteeksi Ruotsin Superliigaan noussut Åkersberga IBF julkaisi tiistaina Suomen maajoukkuemaalivahti Krista Niemisen pelaajasopimuksen.

Kokenut maalivahti edusti neljä edellistä kautta Sveitsin korkeimmalla sarjatasolla UH Berner Oberlandia. Ennen Sveitsiin siirtymistä Nieminen pelasi Suomessa Oilersin, SB-Pron ja viimeisimpänä PSS:n riveissä yhteensä 13 kautta ja voitti vuosien aikana liigatasolla kolme pronssia sekä yhden hopean.

– Pohdin pitkään keväällä, jatkanko ylipäätään pelaamista, mutta kipinää löytyy edelleen ja tähtäin on vahvasti Singaporen MM-kisoissa vuoden kuluttua, Nieminen kertoo siirtoa koskevassa tiedotteessa.

– Tässä vaiheessa halusin kuitenkin jotain uutta uralleni ja halusin samalla haastaa itseäni. Ruotsista aukeni minulle mahdollisuus ja pelikentän ulkopuolellakin palaset loksahtelivat kohdilleen, joten oli lopulta helppo tehdä päätös siirtyä. Olen pelannut neljä vuotta Sveitsissä ja nähnyt sitä ennen Suomen liigan, joten on hienoa päästä näkemään nyt SSL sarjana ja samalla haluan auttaa joukkuetta pärjäämään, maalivahti jatkaa.

Pitkän pelaajauransa aikana Nieminen on pelannut Suomen naisten maajoukkueen paidassa 37 ottelua ja edustanut Suomea kaksissa MM-kisoissa. Nieminen vartioi Suomen maalia viime vuoden loppupuolella Uppsalan MM-kisoissa, jossa Suomen joukkue ylsi hopealle.

– Krista on maailmanluokan maalivahti, josta kertoo mm. se, että hän pelasi Suomen maalissa viime MM-kisojen sekä välierässä että finaalissa. Meillä oli vielä viime kaudella melko nuori joukkue ja haimme juuri kokeneita pelaajia tuomaan joukkueeseemme tiettyä rutiinia. Krista istuu tähän profiiliin täydellisesti. Odotan ensi kauden alkamista nyt luottavaisin mielin, Åkersbergan seurajohtaja Andreas Berglind kommentoi siirtoa tiedotteessa.