Näin salibandylähetykset toimivat ensi kaudella – palveluntarjoajia vähemmän

F-liigaa voi jatkossakin seurata Ruudun kautta. Kuva: Esa Takalo

F-liigaa voi jatkossakin seurata Ruudun kautta. Kuva: Esa Takalo

Tulevan kauden salibandylähetykset ovat herättäneet jonkin verran kysymyksiä siitä mitä pelejä mistäkin lähetetään. Salibandyliitto selvensi tilannetta viikon alussa.

F-liigan ystäviä palvelee edelleen Sanoma (sopimus vuoteen 2028), joka lähettää jokaisen liigapelin vähintäänkin Ruudun kautta. Otteluita lähetetään kuukausittain myös Nelosen ja Jimin kautta. Ruutu on maksullinen palvelu. Ulkomailla asuvat F-liigna ystävät voivat käyttää F-liigaTV:tä, joka on myöskin maksullinen palvelu. F-liigaTV ei toimi Suomessa Suorien lähetysten osalta.

SalibandyTV on uusi Salibandyliiton palvelu, joka on seuroille maksuton lähetysmielessä. SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. Sen mahdolliseen tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta.

Yle näyttää omissa palveluissaan MM-kisat sekä joitakin maajoukkueturnauksia. Yle lähettää myös salibandyn Final four-tapahtuman palveluissaan.

Salibandyliitto kertoi samassa uutisessa, että Solidsportin ja VeikkausTV:n kautta ei lähetetä otteluita ensi kaudella. Myöskään Salibandyliiton Youtube-tiliä ei tulla käyttämään jatkossa julkaisualustuna esimerkiksi lehdistötilaisuuksien osalta.